Tusnádfürdő: ahol a jövő tehetségei születnek

2014 óta – azaz negyedik alkalommal – dolgozunk Tusványoson erdélyi magyar ötletgazdákkal és fiatal tehetségekkel. Az első rendezvényünket Spaller Endre felkérése alapján szerveztük meg, s azóta minden évben újabb és újabb tehetségeket fedezünk fel a Bálványosi Szabadegyetemen.

Startup vállalkozói találkozóval indul idén a Bálványosi Szabadegyetemen az erdélyi ötletgazdáknak tervezett workshopunk. A rendezvényen személyesen is találkozhatnak azok, akik eddig csak az interneten keresztül vitatkoztak a startupok jövőjéről.

Az elmúlt években 32 egyetemi és innovációs ötletversenyt megvalósító budapesti mentorokkal dolgozó Hackathon-in-a-Box alapítója Turcsán Tamás Péter hisz benne, hogy a két ország között fel kell építeni a hidakat, amelyen megvalósíthatóvá válnak a fiatal tehetségek, az ötletgazdák tervei.

Az idei rendezvény egy szélesebb körű együttműködés keretén belül valósul meg, mivel a szervezésbe bekapcsolódott több helyi inkubátor és startup támogató szervezet is.

A hagyományosan 3 napos esemény az Infotér Egyesület által működtetett VIP sátorban (Puskás Ferenc Akadémia) kínál fejlődési lehetőséget a tehetségeknek, projekteknek, ötletgazdáknak. A szervezők idén kibővített programmal várják a legjobb erdélyi startupokat, innovátorokat.

A Tusványosi startup workshopon az elmúlt években olyan fiatalok fordultak meg, akik jórészt ma már a saját vállalkozásukat építik. A legismertebbek közülük talán Bustya Attila, aki jelenleg a Csiki Sörgyárban működő drón laboratórium vezetője, vagy a korábban Shoptsie néven indult Soldigo, amely alapítói ma már a nemzetközi webshopok világában is népszerűek.

Az itt megfordult ötletgazdák számos díjat, elismerést gyűjtöttek be a munkájukkal mind a hazai, mind a nemzetközi megmérettetéseken. A program korábbi résztvevői is szívesen látogatnak vissza a Tusványosi startup vállalkozó workshopra, ötletversenyre és ilyenkor a saját tapasztalataikkal gazdagítják a feltörekvő fiatalok projektjeit.

A három naposra tervezett program délelőttönként – szerdától, péntekig – kínál majd lehetőséget a fiatalok fejlődésére, illetve csütörtökön délután egy kerekasztal keretében a legújabb támogatási lehetőségekkel, az erdélyi vállalkozókat támogató magyarországi programokról is informálódhatnak a téma iránt érdeklődők.  A kerekasztalban az NKFIH és más állami szervezetek magas szintű vezetői is képviseltetik magukat.

A rendezvény partnerei: A Startup Caffé csoport, a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátor, a Junior Business Club, a Székelyföldi IT Klaszter, a The Connect East Incubator.

A rendezvény főtámogatója a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

NIH_logo_allo_szeles

Helyszín: TusnádFürdő, Bálványosi Szabadegyetem VIP sátor
A rendezvény időpontja: 2017. július 19-21. délelőtt 10.00-tól.

Regisztráció itt : https://www.eventbrite.com/e/startup-vallalkozoi-workshop-es-startup-talalkozo-tusvanyoson-tickets-35654074296?aff=es2

No comments yet.

Have something to say?


kilenc × = 81