Turbó networking – A paradicsom meghódítása, 13. nap

Mind közül a mai nap tűnt a legpörgősebbnek. A mai útvonal: San Fran > Sunnyvale > Mountain View > Palo Alto > Sunnyvale > Palo Alto > San Mateo > San Fran. Szerintem megérte…

Plug & Play

Reggel a Plug & Play accelerátor főépületében kezdtem, ahol Andrással beszélgettem – ő kb 15 éve dolgozik itt, helyi cégek befektetéseit intézi a P&P-n belül. Rengeteg helyi csapat tanyázik itt, sokan csak a helyért jönnek, vannak akik különféle IoT-s programban vesznek részt. Ilyen pl a magyar vonatkozású STEMP is. Emellett nagyjából 35-40 országgal dolgoznak együtt, ahonnan évente átlag 4-5 startup jön ki 2-3 hónapra, csakatonként nagyságrendileg $20k költségen. A régióból több országgal dolgoznak együtt (sokszor az állam állja a csapatok költségét, pl egy verseny főnyereménye hogy kijöhet a csapat…), Magyarország valahogy egyelőre kimaradt a körből. Legyen már olyan verseny ahol hasonló kaliberű a nyeremény ;)

2015-01-21 09.51.59 2015-01-21 09.50.19

H/F + Hacker Dojo

Ezután következett a Hackers & Founders. Az alapító, Jonathan legendás arc, sajna ma betegség miatt nem tudott velem találkozni. A csapata – 4 huszonéves, extra-pörgős arc – viszont igen, meg is mutatták a coworking helyet, és meséltek a H/F-ről. Zanzásítva $100 / hó / fő körül lehet ide bejönni dolgozni (flexi-desk), ezért cserébe van wifi, társaság, közeg, külön hardware sarok, kínai kütyük asztala…

2015-01-21 12.25.08 2015-01-21 12.34.41 2015-01-21 12.23.29

A H/F-nek pedig van egy inkubációs programja. 5% equity-ért együttdolgoznak a csapatokkal, segítik őket, kapnak helyet, képzéseket, bemutatásokat, szeretetet… Angellist-en lehet jelentkezni, és a jelentkezők elvileg részletes feedbacket is kapnak.

Mielőtt távozom, még kiderül, hogy holnap este lesz itt egy immigration témájú meetup, US policymaker-ekkel. Releváns, úgyhogy valószínű visszajövök.

US Angel Investors

Mailben kaptam az infót hogy koradélután lesz egy investor meeting Palo Altoban, ahol találkohatok John-nal a vezetőjükkel, akivel még Shy kötött össze. Itt 5 csapat prezentált egy teremnyi angyal és VC előtt. Hosszú 10 perces pitchek voltak, és nagyon nagy hangsúly volt a piacon, technológián, pénzügyi adatokon. Érthető, hiszen itt tényleg olyanok hallgatták a bemutatókat, akik be is akarnak fektetni. Volt olyan csapat akik RNS alapú betegségdiagnosztizáló kütyüt fejlesztenek (a csapat tele van PhD-vel és harcedzett vezetőkkel), egy másik pedig napelemes szünetmentes tápokat fejleszt olyan országok számára, ahol gyakori az áramszünet…

Két pitch közben a mellettem lévő emberke megkérdi ki vagyok. Bemutatkoztam, kiderült hogy ő pedig VC aki korai fázisú cégekre lő, főleg audio/videó területen érdekelt. Szuper, van is olyan csapat akivel össze tudom kötni, hátha összehoznak valami – kicsi rá az esély, de ha 100 ilyen felületes összekötésből 1 összejön, akkor már megérte. :)

A pitchek után sikerült beszélgetnek Johnnal, aki szerint az ismert angyalok – akik pl ilyen eventeken is megjelennek – már olyan cégekbe akarnak fektetni ahol megvolt a 3F kör, van termék, traction… Akinek ilyen még nincs, annak pénz helyett érdemes inkább bemutatásokat kérni ezektől az angyaloktól, hogy 3-4 lépésben elérjen pénzes, de tapasztalatlan befeltetőket, akik amolyan "lottery ticket" jelleggel hajlandóak kis összegű, 5-20 ezer USD-t beletenni, próba-szerencse alapon.

Már épp indultam volna, amikor a szemem sarkából megláttam Richard Horningot, aki ügyvéd, múlt évben Budapesten adott egy jó előadást a Völgyről. Gyors letámadást követően sikerült vele 5-6 percet beszélgetnem. Szerinte az USMAC a legkomolyabb spíler, akik érdekeltek a CEE régióban. Említette hogy holnap lesz itt egy networking event amire jó lenne ha jönnék. Pff, pont ütik egynást a H/F-es meetuppal. Ráadásul SF-ben meg épp Product Hunt meetup lesz. F*ck me, nehéz a döntés!

VC Taskforce, csapó 2

Gondoltam indulok vissza SF-be, de csörög a telefon, June, akivel hétfőn találkoztam, mondja hogy jó lenne 10 percre összeülni. Oké, végülis csak 20 perc kocsikázás. Arról beszélünk, hogy összeállítanak a napokban egy inkubációs program tervet, aztán lesz időnk megrágni, csiszolni, amíg az első csapatok indulnának. Ha épp velük akarunk együtt dolgozni. Érdekes ez a túláradó érdeklődés. Vagy nagyon érdekli őket a CEE régió, vagy bevételi lehetőséget látnak benne (mert ők sem ingyen csinálnák), vagy talán a két szép szememért? :D Majd kigomolyogja magát a dolog…

Ezután még beugrom megint Palo Altoba, aztán San Mateoba egy-egy rövidebb beszélgetésre, bár azok végül nem sikerültek túl érdemlegesre. Mindenesetre pörögnek fel a dolgok, minden találkáról értékes új infókkal és bemutatásokkal távozom, úgy érzem sikerrel felvettem a Völgy ritmusát.

Kár, hogy röpke 40 óra múlva megszakad a lendület :S

No comments yet.

Have something to say?


hét − 4 =