Startup Sauna reloaded 2014

Április 17-én ismételten Budapestre látogat a Startup Sauna csapata, hogy felkarolja az ország legígéretesebb vállalkozóit és az Angry Birds vagy a Nokia hazájáig, vagy akár a Szilícium-völgyig repítse. A Startup Sauna 2012-ben kezdte meg a közép-kelet európai régió feltérképezését az InVendor segítségével Budapesten és azóta több mint fél tucat magyar vállalkozásnak adtak lehetőséget, hogy részt vegyenek a Startup Sauna öt hetes non profit accelerátor programjában Helsinkiben.

A csütörtökön kiválasztott vállalkozásokra is ez a megtiszteltetés vár. Sőt, aki jól teljesít Helsinkiben, az prezentálhat a Slush konferencián, majd megugorhatja a világot jelentő deszkákat és kiruccanhat a Szilícium-völgybe, hogy ott is bizonyítsa a startup világ nagyjainak, hogy ő a következő Google. 

Élőben a Startup Saunáról. 04.17.09.00-tól. (Kisérleti közvetítés az ANGL.TV segítségével) Ha letöltöd az applikációt az adás visszanézhető a közvetíítés után is.

Április 17-én, csütörtökön 9 órától a budapesti Finn Nagykövetségen (1118 Budapest, Kelenhegyi út 16/A) minden odalátogató találkozhat a Startup Sauna finn nagyágyúival és megnézheti miből lesz a cserebogár. A rendezvényen a szakértők által előzetesen kiválasztott vállalkozások 3 percben fognak bemutatkozni a délelőtt folyamán. Délután a legjobb 10 vállalkozást egy zártkörű workshopon véleményezi és tanácsokkal segíti a neves szakemberekből álló coach csapat, akik között ott lesz, David Trayford a thehub alapítója, Bognár Botond a Singularity University magyarországi nagykövete, Szabó Balázs, a magyar startup ökoszisztéma fiatal titánja és Imre Zsombor, az InVendor alapítója.

Majd a nap végén kiderül ki kapja a lehetőséget, hogy Helsinkibe látogasson. Az esemény fő támogatói A Finn Nagykövetség, a Finpro, a Team Finland és az InVendor. Az esemény partnere a Design Terminál.

Este 18 órától pedig a program újra nyilvánossá válik: együtt ünnepli a magyar startup közösség a győztest az Ellátó kertben.

A délelőtti, nyilvános programon való részvétel a biztonsági előírások miatt előzetes regisztrációhoz kötött. Kérünk minden érdeklődőt, hogy legkésőbb 16-án (szerda) 12 óráig küldje jelezze részvételi szándékát.

Az alexandra.abbas@ebit.hu emailen tudnak jelentkezni, akik regisztrálni szeretnének.

Eddig a hír…
 
Most pedig egy kis nosztalgia…

Az első szauna a finn nagykövetségen igazi nagy élmény volt. Két évvel ezelőtt, emlékszem a Brickflow kitalálói itt mutatták meg először a technológiát több hazai mentornak, megjegyzem akkor közepes eredménnyel. A jelenleg több versenyt is nyert Sighter ötletgazdája élete első nagy megmérettetésére készült. Nagy buli volt.

Az Mcule, a MailMill nagy reményekkel várta a végső kiválasztás után a folytatást. Mindez mára tulajdonképpen startup történelem. Nagy verseny volt, nagyszerű startupokkal, kiváló környezetben. Ez volt Szabó Balázs és az Invendor első nagy gurítása. A Finn nagykövet nagy arc volt… a nagykövetség igazi házigazda volt. Az egész eseményt végigizgultuk, s a végén egy csendes pezsgőzéssel a feszültségeket is elengedtük.

Aztán tavaly a Gödör/Akváriumban nem sikerült megismételni ezt a nagyszerű élményt. A környezet nyomasztó volt. A finnek valahogy kukacosabbak voltak, mint korábbi társaik. Nem éreztem a segítő szándékot, csak valami felesleges felsőbbrendű lekezelést. A technika sem remekelt, így többeknek akadozott a prezentációja, Wifi-t, internetet még mutatóba sem lehett találni a föld alatti létesítményben.

Vissza a szaunához. 2014 április 17-én a Startup Sauna ismét tiszteletét teszi Budapesten. A Sauna visszatér a finn nagykövetségre és reményink szerint jobb lesz mint valaha volt. Ott leszünk és reméljük a jövő nagy startup sikereit sikerül tetten érni első bizonytalan lépéseik közepette.

 

No comments yet.

Have something to say?


− egy = 8