StartIt bemutatkozás

StartIt – a szakmai partnerkereső

Hajrá fiatal startupperek, mindig örömmel tölt el, ha hallom, hogy ők is vállalkoznak, méghozzá nem is akármire. Uzoni Dávid és Ozsváth László mind a ketten 17 évesek és már van előéletük, külön-külön is bizonyítottak egy másik startupban, most összeálltak, hogy megvalósítsák az álmukat, amely nem más mint egy partnerkereső. Méghozzá szakmai partnerkereső, nyugodtan lehetne mondani, az újkori technológia adta lehetőségekkel élve létrehozták a startupperek sárgakönyvét (Yellow Pages). Az ötlet onnan indult, hogy ha van ötleted és nincs csapatod, akkor ne vesszen kárba az ötlet, keress hozzá embereket, tapasztalatot ill. csapatot. A StartIt alapvető problémát akar megoldani, alulról építkezve nagyon sok embert kérdeztek meg, hogy mi a véleményük az ötletről, több mint a fele úgy gondolta, igen is kell egy ilyen partnerkereső, ami Magyarországról indul, de globális babérokra tör, nem csak az itthoni piacnak a problémája a szakember hiány. Egy startupnak nem csak informatikusokra van szüksége, marketing, pszichológia, sales és hosszan lehetne sorolni, nem csak az informatikáról szól a világ, a nem IT startupoknak is kell a segítség.

das

Dávid és Laci sokat gondolkodott, keresgélt, mert ez olyan kézenfekvő ötletnek tűnik, hogy ilyennek léteznie kell, és van is, de a felhasználói élményük alacsony, azokba a tipikus problémákba futottak bele a versenytársak, mint a hétköznapi társkeresőnél jelentkező problémák. Mindent bele akartak szuszakolni a keresőbe, amivel gyakorlatilag megnehezítették a keresést, nehézkes, lassú és a túl sok paraméter miatt nem futottak be. A StartIt ennek ellenkezőjét akarja, kártyák vannak a képernyőn, egy alkalmazást futtatva tudunk közöttük böngészni és egyszerűen megtalálva, hogy ki a számunkra ideális szakmai partner. Az üzleti model reklámokat csempész a kártyák közé, mondjuk minden 10. kártya reklám lesz, ebből akarják fentartani magukat. A versenytársaknak nincsen túl nagy sikere, alig 100 000 felhasználóval rendelkeznek, ez pedig egy startupnak nem sok, ha megnézünk egy-két hazai startupot, bőven le tudnák körözni ezeket a partnerkeresőket.

Megkérdeztem a fiatalokat, mitől függ a siker? Nem tudtak rá válaszolni, ami nem baj, még csak 17 évesek, aztán elmondtam nekik, hogy szerintem jól csinálják, még ha nem is tudják, itt vannak, dolgoznak és nem az a legfőbb céljuk, hogy mennyit bulizzanak. Hiszek ebben a két srácban, nem kell sokat várjanak a sikerre, meg fog érkezni, mondhatni menetrend szerint. Hajrá fiatalok! 17 évesen olyan kifejezésekről tudnának órákat beszélni mint a business modell, user experience és komoly vitákat folytatni arról, hogy a webes alkalmazásnak és a mobilos alkalmazásnak milyen előnyei hátrányai származnak. 

11350658_338154443043305_3605010532547444650_n

No comments yet.

Have something to say?


négy + 8 =