Újra innovációs verseny lesz az őszi Internet Hungary-n. Nevezz Te is! A legjobbak amerikai bemutatkozási lehetőséget, médiamegjelenést és készpénzt is nyerhetnek, összesen egymillió forint feletti értékben! A nyolc legjobb projekt számos külföldi és hazai szaktekintély előtt mutatkozhat be az őszi konferencián. Ők előadási lehetőséget nyernek a szeptember 27-ei, siófoki döntő fordulóba.

A Media Hungary konferenciairoda – a tavalyi sikeres forduló után – idén újra meghirdeti a siófoki Internet Hungary konferencia innovációs és startupversenyét Innovation Hungary 2016 címmel, ahol 2016 leginnovatívabb kkv-, illetve startup projektjeit díjazzák majd.

Magyarország legnagyobb, mintegy 2000 főt megmozgató, internetről, új technológiákról szóló konferenciáján kínálunk részvételi és bemutatkozási lehetőséget annak a 8 magyar alapítású startupnak vagy innovatív kkv-nek, akiket a jelentkezők közül egy neves és tapasztalt, nemzetközi és hazai iparági szakértőkből álló zsűri választ majd ki. Csermely Ákos fő szervező munkáját idén is Halaska Gábor – az Insiderblog egyik alapítója, a Figyelő hetilap szerkesztője – és Turcsán Tamás Péter – a Magyar Közgazdasági Társaság Startup Szakosztályának elnöke és a The Connect East Incubator alapító-ügyvezetője – segítik.

Az Innovation Hungary 2016 versenyén elsősorban azokat a hazai feltörekvő cégeket, projekteket szeretnénk bemutatni, amelyek nemzetközi szinten is üzleti lehetőséget rejtenek, illetve olyan újdonságot kínálnak, amely a konferencia széles résztvevői köre számára szakmai megoldásként is izgalmasak lehetnek.

A zsűri szeptember 8-án éjfélig a palyazat@innovationhungary.hu címre várja a nevezéseket. A tárgymezőbe kérjük beírni: Innovation Hungary pályázat!

A zsűri tagja lesz: 

– Horváth László Az Active Media ügyvezetője, befektetetési tanácsadó, Szilícium-völgy

– Armando Castro Befektetési tanácsadó, kiemelt területe a jogvédelem, Szilícium-völgy

– Ed Simnett A Harward Business School professzora, befektetési szakértő, Szilícium-völgy

– Halaska Gábor Az insiderblog.hu egyik alapítója, a Figyelő hetilap innovációs témákkal foglalkozó szerkesztője

– Jason Nellis Jelenleg a DC Lean Startup Circle-nél dolgozik, ezen kívül van egy marketing kreatív ügynöksége. Specialitása: Branding,

foundational marketing/media, Szilícium-völgy 

– Julie Levenson Pénzügyi tanácsadó, E-commerce, szoftverfejlesztés, digitális média témakörökben, Szilícium-völgy

– Török József A Széchenyi Tőkealap üzletfejlesztési igazgatója

– Turcsán Tamás Péter A Magyar Közgazdasági Társaság Startup Szakosztályának elnöke és a The Connect East Incubator alapító-ügyvezetője

– Zsembery Levente A HVCA (Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület) elnöke, az X-Ventures tőkealapkezelő vezérigazgatója

A nevezés egy One Pager, azaz egy oldalas, nemzetközi sztenderdek szerint elkészített, lehetőleg angol nyelvű, bemutatkozó anyag elkészítésével történik. Ennek tartalmaznia kell a projekt nevét, internetes elérhetőségét (honlap vagy Facebook oldal), a rövid, tömör leírást (legfeljebb 3000 karakterben) és a projektgazda nevét, telefonszámát és e-mail címét. A döntősöket, illetve a közvéleményt legkésőbb szeptember 16-ig értesítik ki az előadók névsoráról.

Azokat az innovatív kkv-ket, projekteket, illetve startupokat várják a versenyre, amelyek rendelkeznek kész, jól prezentálható ötlettel, prototípussal vagy működő szolgáltatással az alábbi kategóriákban:

– IoT, Smart City, Smart Home , Smart Health

– Digitális hirdetési eszközök, Broadcasting

– Digitális tartalom értékesítésének üzleti modelljei

– E-kereskedelem, fizetési megoldások, fintech területek

– Webes vagy IT-s céges szolgáltatások, megoldások (újszerű CRM, ERP, HR és IT biztonsági megoldások és hasonlók)

– Sharing Economy

– Social media megoldások

– Egyedi, értéknövelt, már jelentős (minimum 5000 fős) felhasználószámot elért mobil applikációk

– Egyedi hardvermegoldások

– Ipari digitalizáció (Ipar 4.0), robotika

– Kreatív ipar, design, art projektek

– Online és mobil tematikához kapcsolódó egyéb projektek (például média, oktatás, játékok, szórakoztatás, stb.)

További részletek, kiegészítő információk:

– Bármilyen, a fenti kategóriákba besorolható újítással, innovációval, projekttel lehet pályázni.

– Az előválogatás elektronikus úton, a zsűri hazai tagjainak pontozásával (1-től 10-ig) történik.A pályázat befogadásáról rövid, visszaigazoló e-mailt küldünk mindenkinek. A nyolc, legtöbb pontot kapó projekt jut nyilvános prezentációs lehetőséghez siófokon. Itt a döntő prezentációk, a pitchek szeptember 27-én az Internet Hungary immáron hagyományos startup szekciójában (idén Innovation Hungary 2016 címmel) lesznek megtartva Siófokon, a Hotel Azúrban.

– Ott mérheti majd össze projektjeit, előadói tehetségét a nyolc jelentkező. Méghozzá az előválogatást is végző, fent említett, de nemzetközi tagokkal kibővített zsűri jelenlétében, illetve a konferencia közönsége előtt. A versenyzők 3-3 perces prezentációkkal mutathatják be projektjüket, a zsűri pedig 2-2 percig faggathatja őket terveikről.

– Az előadás nyelve lehet magyar is, de a nemzetközi zsűri miatt preferált az angol (szinkrontolmács fülke lesz a helyszínen, kábel nélküli headsetekkel). Kivetítőt is biztosítunk, de nem kötelező a használata. A prezentációk esetén pendrive-on kérjük a fájlokat (.pdf, .ppt vagy prezi fájlok).

– A végeredmény kihirdetése a nyolc darab prezentációt követően egy órán belül, még szeptember 27-én kedd este megtörténik. Minden, a konferencián jelenlévő zsűritag 1-10 közt pontozza az innováció minőségét, potenciálját. A legtöbb pontot szerző projekt nyer. Pontegyenlőség esetén a zsűri tagjai szavaznak a projektek végső sorrendjéről, szavazategyenlőség esetén a zsűri elnökének szavazata dönt.

– A három, zsűri által, egyszerű és átlátható pontozással kiválasztott győztes mellett az Internet Hungary Startup verseny szervezői egy közönségdíjat is hirdetnek majd, amelyet a jelenlévő nézőközönség helyben leadott szavazatai alapján, a zsűri által kialakított sorrendtől függetlenül, ítélnek oda.

– A 8 döntőbe került csapat 2-2 tagja mindezek mellett a rendezvény mindkét napjára meghívást kap, ahol befektetőkkel, internetes technológiai gurukkal, az új-média véleményvezéreivel és más fontos üzleti döntéshozókkal is találkozhatnak.

 

– A győztesek számára értékes díjakat ajánlottak fel a szponzorok és a Digitalhungary.hu szakportál, illetve a 3+1 győztes meglepetés lehetőséget is kap az Internet Hungary látogatói előtt való további bemutatkozásra egy különleges fórumbeszélgetés keretében! Ezen a győzteseket faggatják terveik megvalósíthatóságáról a műsorvezetők.

(További információk a +36309710716-os telefonon hétköznap, 10 és 18 óra közt kérhetők.)

Az első helyezett díjai: 

– Tiszteletjegy egy vállalat (3 fő) számára a 2017. január 4-5-én Las Vegasban megrendezésre kerülő a, Startup-találkozó workshopra (résztvevők: USA-beli és EU-s tartupok, VC-k,innovatív vállalatok). Az European Enterprise American Enterprise Council (San Diego) és az ActiveMedia (Szilíciumvölgy) támogatásával.

– A Pillsbury Winthrop Shaw Pittman Law Firm es a VirtualIncubator.us díja: US Market Entry tanácsadás. Három kritikus téma: 1, cégalapitás a szilicium völgyi modell alapján;

2, vízumszerzés – hosszú távú tervezéssel; 3, szellemi tőke – maximalizálva a hasznot.

– 250.000 forint pénzjutalom

– 250.000 forint értékű média- és mentoring szolgáltatás.

A második helyezett díjai:

– A Pillsbury Winthrop Shaw Pittman Law Firm es a VirtualIncubator.us dija: US Market Entry tanácsadás.

– 150.000 forint pénzjutalom és 130.000 forint értékű média-és mentoring szolgáltatás.

A harmadik helyezett díjai:

– A Pillsbury Winthrop Shaw Pittman Law Firm es a VirtualIncubator.us dija: US Market Entry tanácsadás.

– 75.000 forint pénzjutalom és 70.000 forint értékű média- és mentoring szolgáltatás.

A Közönség díj:

– Egy 2 főre szóló siófoki Hotel Azúr ****-os wellnes hétvége – Ingyenes belépés a következő Digitális Akadémiára, amely az előadások művészetébe avatja be az érdeklődőket. 

No comments yet.

Have something to say?


öt − = 1