Pioneers reloaded: kicsit megint máshogy

A Pioneers Fesztivál minden évben új kalandokra csábítja a startupokat. Amióta a Burg falai először átvészelték a 2500+ európai és amerikai startup rajongó rohamát, bizony sokat változott a show. Az előadók profizmusa évről évre állandó, de egy ideje a Pioneers már jóval több, mint egy bécsi startup konferencia.

Június 1-2. Bécs. Beírtad már a naptáradba? Robotika, géntechnológia, Virtual reality, Űrtechnológia csak néhány kiemelt téma a Pioneers Fesztivál idei kínálatából. Bécs közel van, két napra tulajdonképpen nem is nagyon költséges átugrani a sógorok fővárosába. Ha még sosem voltál mindenképpen ki kell próbálnod, ha pedig már voltál, úgy is tudod, hogy miért érdemes eljönnöd.

A Pioneers Fesztivál már sok éve bizonyítja, hogy lehet évről évre megújuló showt szervezni, profi programokkal és teltházzal Bécsben, ameéy egyáltalán nem a pezsgó startup életéről híres.
Ausztriában ez a fesztivál volt az első nagy nyitás a startupok felé, s azóta rengeteg további lépéssel haladt előre az ottani ökoszisztéma. Ausztria és a Pioneers gyakorlatilag mára egy nemzetközileg is értelmezhető rendezvénnyel büszkélkedhet.

A siker azonban nem egy állandó állapot. Megújulás, folyamatos változás nélkül ez a konferencia is csak egy lenne a sok közül. A Pioneers azonban folyamatosan változik, fejlődik.  
A Pioneers ma már nem csak egy startup esemény, befektetésekkel is foglalkozó profi nemzetközi vállalat, amely a konferenciáit idén számos országba exportálja. Az idei program a tematikus fesztiválokkal indult, a mobil és a Fintech már lefutott, a hagyományos bécsi után szeptemberben egy egészségügyi lesz Párizsban, októberben egy értékesítői Stockholmban és egy ipari decemberben Madridban.
poi20172
A fesztiválok így gyakorlatilag lefedik az összes innovációs területet, speciális lehetőséget biztosítva a partnereknek a bemutatkozásra, illetve a kapcsolatépítésre a startupoknak. A különböző helyszíneken természetesen hasonló színvonalra számíthatnak a résztvevők. 

A Pioneers mindig odafigyelt a tehetségekre, ez idén is így volt. 500 startupnak adtak lehetőséget – ingyenjegyet – a szervezők, hogy számukra a show elérhető maradjon. Ez azt jelenti, hogy a 2000+ résztvevő mintegy fele biztosan a startup világ legjobbjaiból verbuválódik.

A verseny idén is nagy lesz, s remélhetőleg a 16 magyar bejutó között lesznek olyanok, akik végre eljutnak a csúcsra. A bejutottak között elég jó nevek vannak, a BookRKids, az AtmosPlay, a Commsignia, az Aero glass, a SEON, a Samebug már számos eseményen bizonyította tehetségét. Persze a Pioneers kihívása általában még a legjobbakat is képes meglepni, de lehetőségként is a legjobbak egyike. Az 500 kiválasztott közül 100 mutatkozhat be kiállító standon, illetve 50 a pitch versenyben.
 
A programból persze nem csak pitch verseny lesz izgalmas. A szervezők ismét elképesztő számban hoznak el nagy neveket a konferenciára. A saját területükön legkiválóbb elmék most is megtöltik majd a kisebb és nagyobb termeket, folyamatos pörgéssel töltve meg a mintegy 500 éves klasszikus környezetet.

Számos témában lesznek előadások, csak néhány izgalmasabb téma étvágygerjesztőnek…

Mesterséges Intelligencia: 
● Babak Hodjat (Sentient Technologies, a legjobban támogatott AI startup)
● Behshad Behzadi (Distinguished Engineer, Google. Behshad vezeti a Google Assistant fejlesztését)
● Ron Suskind (CEO, Sidekicks & Pulitzer Prize győztes)
● Adam Cheyer (A Siri feltalálója) 

Impact
● Jaan Tallinn (Co-founder Skype, Co-founder Future of Life Institute/ Stephen Hawking & Elon Musk)
● Don Montague (Founder & CEO of Makani)
● Ela Madej (Fifty Years VC, impact investor)
● Charly Kleissner (KL Felicitas Foundation, impact investor)
● David Goldberg (Founder & CEO, Founders Pledge)

Biotech
 Dr Rachel Haurwitz (Founder & CEO Caribou Biosciences)
● Marc Koska (Founder & CEO Apiject)
● Tanay Tandon (Founder, Athelas.)
● Alexander Lorestani (Co-founder & CEO, Geltor.)

Deep Sea & Outer Space
● Beth Moses (Chief Astronaut Instructor, Virgin Galactic.)
● Guillermo Söhnlein (Co-founder & CEO Blue Marble Exploration.)
● John Gedmark (Co-founder & CEO Astranis, previously Exec Director of the Commercial Spaceflight.)

Mindezek mellett a Pioneers Fesztival egy hatalmas nagy buli, ahol mindenféle haverodba belebotlasz. Megismerheted a következő befektetpődet, vagy megtalálhatod a partneredet, vásárlódat, ügyfeledet. Egy hatalmas networking esemény, ami két napra feldobja Bécset is.

További info: A Pioneers Festival oldalán…
 

  
 

No comments yet.

Have something to say?


nyolc + 9 =