Nyolc fiatal magyar vállalkozás utazhat New York-ba

Nyolc vállalkozás vehet részt az amerikai Northside Fesztiválon, melynek idén Magyarország a díszvendége.

Design Terminál, a Balassi Intézet és a Magyar Turizmus Zrt. partnerségében pályázatot hirdet: 8 fiatal magyar vállalkozás lehetőséget kap, hogy 2015. június 8-14. között részt vegyen New York-ban a 7. Northside Fesztiválon. A rendezvény egyhetes programjában az innováció, a kreatívipar, a film, a zene és a kortárs művészetek legizgalmasabb képviselőit mutatja be. Idén a fesztivál díszvendége Magyarország lesz.
 
Design Terminál most meghirdetett pályázatának köszönhetően 8 nyertes vállalkozás egy-egy csapattagot delegálhat a Northside Innovation-re, mely évről évre a legígéretesebb startupokat és a digitális iparág legjelentősebb szereplőit gyűjti össze, hogy népszerűsítse a vállalkozói szemléletet és bemutassa az innovatív fejlesztéseket. A pályázat célja, hogy elősegítse a feltörekvő vállalkozások kapcsolatépítését – leendő partnereikkel, valamint a szakma élvonalbeli cégvezetőivel egyaránt. A legjobb 8 hazai vállalkozás díjmentesen kap kiállítási lehetőséget a fesztiválon, ahol új üzletfelekkel és befektetőkkel ismerkedhetnek meg.
 
A szervezők a jelentkezéseket 2015. április 25-ig várják, melyet szakmai bizottság értékel. A zsűri tagjai lesznek: Patrick Vlaskovits, a Superpowered ügyvezető igazgatója, NYT bestseller író – Lean Enterpreneur, az 500 Startups mentora; Piroska Zoltán, Secret Sauce Partners, Inc. társalapítója és ügyvezetője; Michael Gold, az Epirical.ly és Advisor, Alley NYC ügyvezetője.
 
Idén márciusban a Design Terminál támogatásával összesen hat ígéretes hazai vállalkozás jutott ki olyan nemzetközi szakkiállításokra és vásárokra, mint a South by Southwest (SXSW) fesztivál és a Design Days Dubai.

No comments yet.

Have something to say?


kilenc − 5 =