NEON Smart Home
 

NEON Dublinba megy… 

Vagyis jött, mivel már 2. napja itt vagyunk. A Web Summitra érkeztünk, ahol a holnapi napon – szerdán – állítunk ki. Annak, aki nem tudná, kik vagyunk: a NEON egy kb. egy éve működő, okosotthona foglalkozó magyar startup. Okos kütyüket fejlesztünk, amelyek megkönnyítik az emberek mindennapjait; okos konnektor, kapcsoló, termosztát és szén-monoxid érzékelő, amelyeket bárhonnan lehet vezérelni telefonunk segítségével, valamint időzítésükre is lehetőség van. Ám a legfontosabb; garantáljuk a biztonságos felhasználást! 

Bővebben a honlapunkon: 
http://neonevo.com/ 

Szóval tegnap itteni idő szerint 2 óra környékén érkeztünk. A reptéren már be lehetett regisztrálni a Web Summitra, ami nagyban megkönnyítette a helyzetünket, mivel nagyon gyorsan túlestünk rajta, elkerülve az órás sorokban állást. Ezután birtokba vettük a szobáinkat a Jurys Inn Hotelban a Christ Church Cathedrallal szemben, mielőtt elindultunk a magyar nagykövetségre állófogadásra, ahova Bari Bertalan hívott meg minket, aki a Google-nél dolgozik. Itt elindult a networking a a magyar startupperek között, meg persze találkozhattunk a nagykövettel, Pálffy Istvánnal.


Az este a Web Summit hivatalos nyitópartyján ért véget a Fade Streeten. Hatalmos volt a tömeg, a nagyjából 15 pub tömve volt a WS résztvevőivel, sőt, az utcán sem lehetett igazán megmozdulni.


Azt mondják, az esti programok a legalkalmasabbak a networkingre, hiszen az alkohol mellett még könnyebb az ismerkedés – és mint tudjuk, Írországban ebből nincs hiány. :) És itt például a kakasnak öltözött emberek is teljesen megszokottak. Az adott helyzetet a többi belvárosi szórakozóhely például “WEB SUMMIT SUCKS, BEER” feliratokkal próbálja kihasználni. 


A mai napon délelőtt érkeztünk meg az eventre helyszínére. Iszonyat zsongás, tényleg el lehet hinni, hogy itt naponta 20-25 ezer ember fordul meg. Több épületben zajlanak a programok, és csak egyet is több óra végigjárni, amennyiben minden meg szeretnénk nézni. A legtöbb summithoz tartozik egy-egy stage is, ahol előadások mennek egész nap. A main stage-nél ma megnéztünk az Instagram, a Kickstarter és a Web Summit founderével való beszélgetést is. 


És persze itt sem kell meglepődni, ha egy két lábon járó hatalmas róka jön az emberrel szembe. A repi anyagok sem mindennapiak, a zokni volt a kedvencünk a “This will kick your socks of – you’re gonna need an extra pair” felirattal. Az utcán pedig ilyen szendvicseket nyomtak a kezünkbe:


A társaság egyik része a Google dublini főhadiszállásán is járt tapasztalatot szerezni és ismerkedni.


Mindemellett pedig színes birkákat is láttunk.


Örülünk, hogy nem első nap kerültünk a kiállítók közé, így fel tudtuk mérni a terepet a nagy nap előtt, ami holnap jön el. Viszont már most több pitenciális begmfektetővel és partnerrel találkoztunk, és persze a felhasználókról sem szabad megfeledkezni. Ha esetleg aközelben jártok, a a masinériánkat a Machine Area-ban megtaláljátik az M134-es standnál!

Legközelebb pedig beszámolunk arról, hogy sikerült a kiállításunk, valamint milyen élményekkel tértünk vissza az esti VIP partyról. Stay tuned!

Forrás

No comments yet.

Have something to say?


nyolc × 8 =