neonlogo

Masinéria a Machine Area-ban

Ahogy említettük az előző bejegyzésben, a tegnapi napon állítottunk ki a Web Summit Machine Area-jábán. Reggel nyolckor nyitott a rendezvény, mi is ekkor érkeztünk, megkerestük a standunkat, és meg is kezdtük az építését. Egy staff sem volt ott, hogy instrukciókat adjon, de igazából szükség sem volt rá, tudtuk a dolgunk.

image

Ezután igazából pörgés volt egészen este hatig. Konkrétan nem volt “üres járat”, mindig volt a standnál érdeklődő, sőt, volt olyan, hogy öten sem voltunk elegen, hogy minden érdeklődővel tudjunk beszélgetni – még egy szendvicset sem volt időnk megenni.

image

Nagyon jó stratégia volt, hogy elkészítettük a prototípusokat, hiszen azt vettük észre, nagyon vonzzák az embereket a megfogdosható “kütyük”. Mindemellett sok-sok potenciális befektetővel és partnerrel volt alkalmunk találkozni, és nem egy megoldást találtunk olyan dolgokra, amelyeket még ki kell dolgoznunk az elkövetkezőkben – ilyen például a webshop mikéntje is. Rengeteg jó visszajelzést és tanácsot kaptunk, szóval már csak ezért is megérte az egész, de abszolút sikerként könyveltük el a napot egyébként is.

image

Mentorunk, Tolnai Ákos is velünk tartott Dublinba, akitől már előtte is alapos felkészítést kaptunk, és itt is sok segítő tanácsot és támogatást nyújtott – ezúton is szeretnénk megköszönni!

image

A nap folyamán a CEO-nk, Miklós Márton részt vehetett egy úgynevezett Office Hours eseményen is, ahova a befektetők hívták meg a nekik szimpatikus és ígéretesnek tűnő cégeket. A Microsoft Venturesnek nagyon tetszett a megoldásunk, reméljük, sikeres együttműködés kerekedik a dologból. Még egy ilyen event vár ránk ma is, ezúttal a Credo Venturesszel – már eleve sikerként könyveljük el, hogy két ilyen volumenű cég is kiválasztott minket egy meetingre a több ezer kiállító közül. Valamint egy Mentor Hours beszélgetésre is lehetőségünk nyílik competition témában – ide jelentkezni kellett, majd utólagosan választották ki, kik kaphatnak néhány perces tanácsadást. Persze időnként próbáltunk felnézni a Facebookra is:

image

A mai nap ezen kívül már kicsit szabadabb, persze nem telik tétlenül; végignézzük a kiállítókat, networkingelünk, előadásokat nézünk. Ezután feldolgozzuk a tegnap kapott névjegykártyákat, és indulhat a follow-up. Tegnap este már nem jutottunk el a korábban említett VIP partyra, az éhség, majd az ezután bekövetkező “kajakóma” nagyobb úr volt – amin nem kell csodálkozni, többünknek a hangja is elment az egész napos beszédtől.

image

Zárásként pedig egy reggeli, taxiban lezajló beszélgetést említenénk meg; mivel szinte minden taxi foglalt most a rendezvény miatt, kénytelenek voltunk egy autóba szállni egy ugyancsak ide igyekvő hölggyel. Ő San Franciscoból érkezett kapcsolatot építeni. Elszomorította, hogy itt minden a pénzről szól, nagyon kevés az olyan startup, aki szenvedéllyel csinálja a dolgot, mint mi. Az “egyszerű halandót” meg sem szólítják, csak az investorokra ugranak – ők pedig már inkább megfordítják a táblájukat, ne támadják le őket minden egyes standnál. Kipróbáltuk mi is ezt a hacket, és néhány helyen tényleg teljesen máshogy kezeltek minket. Nyitott szemmel kell járni – vagy jelen esetben a standnál állni –, hisz sosem tudhatod, éppen ki lép oda hozzád, és éppen kivel kötheted meg életed üzletét akár egy kollaboráció keretében is.


Sebestény Csilla

No comments yet.

Have something to say?


öt − = 4