Mobil EKG – Wiwe

Startup és startup között is van különbség, vannak olyan startupok akik elsőre nagy hírverést csinálnak és vannak azok akik csak eladják a terméket. Mindkettőnek kell fejleszteni, de ez utóbbi startup csendben teszi és nem kürtöli világgá, hogy hellóó itt vagyunk emberek és ezt csináljuk. Pedig a wiwe-nak kellett volna, az első perctől, sőt az ötlettől kezdve el kellett volna mondani mindenkinek, hogy mire készülnek. Azért írom a fentieket, mert nagyon kevés orvosi startup létezik és még kevesebb ami a hétköznapi ember számára elérhető, vagy tud róla. A wiwe ilyen, egyszerűen bekúszik az életünkbe és használjuk a hétköznapokban, ez nem csak egy kütyü, ez szerintem a fejlődés része, valódi innováció, ami segít a hétköznapi ember számára eldönteni, mennyire egészséges, ill. ha nem az akkor is tudjon róla. A wiwe az első perctől segített a saját családomon, mert pirosat jelzett (majd később kifejtem mire gondolok piros alatt) és elment a család szívgyógyászhoz és mint kiderült, nem volt jó a gyógyszere. A wiwe máris segített, igaz, hogy család azon tagja akinél a piros kijött, az rendesen meg is ijedt, nem kicsit, nagyon, de nem szabad. Akármit is mér a wiwe, a sárga jelzés az elfogadható, ez nem egy terheléses EKG, nyugalmi állapotra való és ha sárga, az lehet stressz, nem elegendő alvás, idegesség, sportolás okozta felpörgés, egyszóval bármi ami hatással lehet a szívre és a terhelés sárga jelzés formájában jelenik meg. A piros már gond, az első piros jelzés intő jel arra, hogy menjünk orvoshoz és nézessük meg magunkat, mint kiderült a családi sztorinál, kiderült, hogy a gyógyszer nem volt jó és le kellett cserélni, nade ezt wiwe nélkül nem tudtuk volna meg. Köszönöm!

Visszatérve a startup vonalra, a wiwe-nak megvolt a lehetősége és forrása arra, hogy organikusan növekedjen, tehát az ötlettől a termékig kitaláljanak mindent és eljuttassák a fogyasztóig, sőt, a boltokban is kapni, tőlünk északabbra ez egy Apple-store-ban kapható eszköz, ez nem kis teljesítmény. Nem tisztem magasztalni a wiwe-ot, de ha belegondolunk, hogy a startupok 90%-a informatikai startup és egyelőre nem igazán jelennek meg az életünkben, akkor örülni kell annak, ami viszont igen és ennyire kezelhető eszközt ad a kezünkbe. Számomra a másik ilyen startup a Pepple okosóra volt, van is kettő ilyenem, de azok nem szolgáltatnak egészségügyi adatokat, „csak” okosóra és már nem is léteznek mert felvásárolták őket. Remélhetőleg a wiwe-nak lesz annyi forrása, hogy kijöjjön a terheléses EKG-val és azt is sikerre vigye, drukkolok nekik.

Ha már ennyit beszéltem a termékről, ezt egy mobil EKG, ami tud még aritmiát és szívizom állapotot mérni, ha alapszinten akarjuk a készüléket használni akkor három zöld jelzést kell figyeljünk, ha sárga akkor mint mondtam nem kell megijedni, ez csak időleges, bár ha hosszútávon sárga eredményeket kapunk akkor ajánlatos orvoshoz menni. Ha piros akkor mindenképpen, akár az első mérésnél is. Az eszköz maga bankkártya méretű, annál vastagabb, de nem több mint 3-4 mm. Az akkumulátor benne van az eszközben és a telefonunk szokásos usb töltőjével kell tölteni. Nagyon egyszerű az egész és letisztult. Az eredményeket böngészni lehet és akár át is lehet küldeni az orvosnak, vagy bárkinek, de ki lehet nyomtani egy komplett riportot és el lehet vinni az orvoshoz. Ennél többet nem is kell belegondolni a termékbe, ez csak egy indikátor azért, hogy ne kelljen elmenni az orvoshoz azért az 1 perces mérésért, egyszerűen otthon elő lehet venni és azonnal használni. Persze méri a „szokásos” véroxigén és pulzust is, aminek ugyancsak jelzi az átlagos értékeit és ha azzal is gond van akkor jelzi. Hetente 3x mérés az ajánlott és a fő-tulajdonosnak offline is tud mérni, nem kell hozzá a bluetooth-os telefon ill. tablet, amit később szinkronizálni lehet, maximum 50 mérés fér a memóriájába.

Innováció, igen, fejlődés, igen, kézzelfogható, igen?! Ezt egy vérbeli startup és magyar! Nem lesz tele a sajtó, mert egy EKG nem olyan „nagy szám”, de úgy gondolom a tudatos egészséges életmódba ez is bele kell férjen, hogy egyre többet tudjunk meg a testünkről és az egyik legfontosabb szervéről, a szívről!

http://shop.mywiwe.com/hu/

kez+s8 magyar wiwe kepernyovel copy

 

No comments yet.

Have something to say?


+ hét = 9