Az óbudai Fő téren működő Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont épületének megújult szárnyában szeptember 25-én ünnepélyes keretek között került átadásra a Szindbád Közösségi Iroda és Rendezvénytér.

Óbuda első közösségi irodája, a Budapesten is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő coworking irodákhoz hasonlóan, minden igényt kielégítő megoldást kínál a zavartalan, sikeres és költséghatékony munkavégzéshez. A kikapcsolódásra csábító zöld területekkel körülvett Szindbád kifejezetten vonzó lehet azok számára is, akik a környező agglomerációban laknak, vagy a túlzsúfolt belvárosi irodák helyett szívesebben dolgoznak a számos rekreációs lehetőséget nyújtó, békés környezetben, karnyújtásnyira a fő közlekedési csomópontoktól. A közösségi iroda mellett a kiválóan felszerelt 80 főt befogadó rendezvénytér is új dimenziókat nyit a Fő tér életében, és ezentúl színvonalas helyszínként szolgál majd előadások, konferenciák, céges rendezvények, vagy akár esküvők lebonyolításához is.

A Szindbád Közösségi Irodát és Rendezvényteret szeptember 25-én Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere adta át, majd az Esernyős jubileumi hét nyitó momentumaként Békefi Anna köszöntötte vendégeket. Végül a névadó Krúdy-hős előtt tisztelegve Szilágyi Tibor színművész olvasott fel egy részletet a Zöld fátyol című novellából. A ceremóniát követően az érdeklődők rendhagyó látogatást tehettek, melynek keretében a megkétszerezett alapterületű Esernyős szolgáltató komplexumot bejárva megismerhették a felújított belső udvart, valamint a régi és új szárnyban kialakított impozáns tereket, funkciókat.

A multifunkciós térben, októberben szakmai programsorozat indul. Első alkalommal, október 12-én 18 órától Virág Benedek, az Óbudai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője tart előadást „Közösségben rejlő erő – Óbuda és a Smart City” címmel, melyben arra keresi a választ, milyen fejlesztési lehetőségei, eszközei vannak egy Fővárosi kerületnek és ezeket hogyan használja Óbuda-Békásmegyer. Mindemellett kitér a közösségi tervezés pozitív társadalomformáló hatásaira, továbbá példákkal szolgál arra, hogy miként tehetjük élhetőbbé környezetünket a lakosság területfejlesztésbe való bevonásával.

Óbuda első coworkerei ráadásul most egy ingyenes próbanap keretében tesztelhetik a közösségi irodában való munkavégzést és ismerkedhetnek a Szindbád barátságos környezetével.

A most induló Szindbád Közösségi Irodáról és a próbanapról bővebb információk és aktualitások a szindbad.com honlapon találhatóak.

http://szindbad.com

www.facebook.com/szindbad

 

coworking04 coworking-foto01 coworking-foto02 coworking-foto03 coworking-foto04_1 szindbad-FB-borito

No comments yet.

Have something to say?


9 − = négy