Logisztikai csiszolgatások és DT workshop – A paradicsom meghódítása, 1. nap
Tegnap kb este 11kor dőltem ki. Ma reggel viszont 5:30kor már fent voltam, úgyhogy meg is jutalmaztam megam egy laza 2 mérföldes kocogással. Az idő pont tökéletes volt ehhez :)

Logisztika

Még a design thinking workshop előtt meg kellett oldanom néhány logisztikai kérdést. Vettem egy átalakítót, beszabadultam egy Starbucks-ba és csurig töltöttem a mobilt meg a laptopot. Illetve vettem a Tmobilnál egy ilyen daily plan-t, napi $3-ért van USA telszámom, és 200MB adatforgalom. Végre újra be vagyok hálózva.

Kultúrsokk elhalasztva

Bár még nem láttam a Völgy 99,999%át, már most kényelmesen érzem magam itt. Különbségek persze vannak, de semmi olyan ami kicsapná a biztosítékot. Nagyobbak a kocsik, drágább minden, és nehéz Fahrenheitben gondolkodni. Sok a hibrid és a Tesla – remélkük ezek majd máshol is elterjednek. Az aprópénzzel még ismerkedni kell, mert néha feltartom a sort amikor fizetek és próbálom kitalálni hogy melyik kis bigyót nyomjam az eladó kezébe. :)
 
Az emberek nyitottak és barátságosak. Néhány napja szétküldtem néhány emailt ismeretlen embereknek, és meglepő módon kaptam 1-2 igazán hasznos választ. Egy Peter nevű Startup Digest-es srác ezt az oldalt javasolta kiindulási pontnak:
 
Nem mintha üres lenne a naptár. Jövő hétre minden napra jut 3-4 event ami közül választani lehet, illetve már érnek az ajánlások alapján a személyes találkák. Sűrű 2 hét lesz, de ahogy Laci barátom mondta, “A Valley-ben minden alvással töltött perc elvesztegetett idő” :)

Los Angeles / Las Vegas kitérő?

A nagy kérdés, hogy a két hét során érdemes-e beiktatni egy LA / LV kitérőt? Mindkét helyen van néhány arc akivel tudnék találkozni (ott vannak pl a TT-s kollégák), de nem vagyok biztos benne, hogy megéri a 6 óra kocsikázás oda, aztán vissza.
 
Szerinted milyen eventekre, helyekre nézzek el?
 
(meetup, eventbrite, stanford-os eseménynaptárakat természetesen már átböngésztem, igazából a nagyon privát eventekről nincs fogalmam még… )

Such Design, So Much Thinking

Kezdetét vette a Stanford d.school által szervezett design thinking workshop. Ezalatt azt gyakoroljuk, hogy hogyan lehet megismerni az emberek szokásait egy adott területtel kapcsolatban, és ezt az ismeretet hogyan lehet innovatív termékké, koncepcióvá fejleszteni.
DesignThinking
 
A társaság igazán sokszínű, van itt hallgatótól elkezdve szociális munkáson át CxO-ig mindenki. Kb félszáz, motivált, jó kedélyű emberke. Ez itt pl a mi kis csapatunk, Jaye (a vigyori szöszi csaj) a mentorunk.
2015-01-10 20.25.03
 
A workshopon egy minta projektet csinálunk, melynek célja, hogy javítsa a Stanford campuson az étkezések élményét. Stanford amúgy nagyon pöpec hely így első látásra. A mai nap arról szólt, hogy interjúvoljunk meg embereket, és abból szűrjünk le következtetéseket, az étkezési szokásokra, preferenciákra vonatkozóan. Holnap majd kitalálunk egy koncepciót és meg is csináljuk a quick & dirty prototípusát.
 
Vasárnap pedig valószínű, hogy itt a campuson és a környező kávézókban beszélgetek emberekkel a tanulási szokásaikról.
 
Folyt köv :)

No comments yet.

Have something to say?


× hat = 42