Kickstarter: lézergravírozó otthonra!

Ki szeretne lézernyomtatót otthonra? Jelentkezzen aki igen! Szerintem mindenki, ez eddig sem volt kérdés, de ez most olcsó, 200 dollár. Kickstarteres projekt és vegyétek észre, nem érdemes erre startupot összehozni, ez csak egy szimpla ötlet, amit mihamarább össze kell hozni, mert jönnek a kínaiak és lemásolják, bármikor rendelhetünk mi is egy erősebb lézert az eBayen. Az ötlet lényege egy csomag, amit Te rakhatsz össze (1. szempont), mindent becsomagoltak ami kell és végül kapunk egy nagyobb teljesítményű nyomtatót, amivel filcből ki lehet vágni, műanyagra, fémre és fára lehet "karcolni" bármit. Az egész "programozható", vagyis mi mondjuk meg, hogy mit akarunk karcolni (2. szempont), csak össze kell rakni a gépet. Az utolsó (3.) szempont pedig a szabadság, bármit bármire rá lehet égetni, mennyire jó dolog az, hogy egyedi ábrát tudsz létrehozni, nem kell megvenni az előre kapható matricákat, mintákat. Veszel 10db fehér hátlapot mobilhoz és minden héten másik mintával futsz, vagy a gyerekeknek saját karácsonydíszt vágsz ki vele filcből.

A szempontokat nézzétek meg, az első szempont a játék, vagyis össze lehet rakni az egész kacatot, a második szempont, hogy programozható, tehát van benne némi kihívás is, a harmadik szempont a teljes szabadság, amikor bármire bármit rá lehet karcolni. Miért emeltem ki ezeket a szempontokat? Azért mert az egyediség itt a lényeg, van ennek a lézergravírozónak több értelme mint a sópuskának? Szerintem nincs, jópofa és meg lehet dolgozgatni az embert.

lasercube1

A projekt sikeres volt, 10 000 dollárt szerettek volna gyűjteni, de végül több mint 88 ezer dollár jött össze, 347-en támogatták a projektet és az ügyesek decemberben már nyomtathatnak!

https://www.kickstarter.com/projects/820277733/laser-cube

No comments yet.

Have something to say?


kilenc − 9 =