Kamasz startupperek: GoOut

Sok legenda terjed a szilícium-völgyi nagyon fiatal startupperekről, fejlesztőkről. Olyan srácokról, akik már 14 évesen hardcore szinten írják a programsorokat, vagy éppen olyanokról, akiknek fejében egy-egy zseniális alkalmazás ötlete fogant meg. Nemrég még urbán legendaként tekintettem ezekre a történetekre, mígnem találkoztam két fiatal sráccal, Burián Bálinttal és Uzoni Dáviddal, az augusztus végén debütáló GoOut nevű mobilalkalmazás ötletgazdáival. Mindketten 15 évesek. A Z generáció szépen lassan a munkaerőpiac és az üzleti világ kapuján dörömböl, és azt kell, hogy mondjam: piszok jók.

 

Bálinttal és Dáviddal a belvárosban találkozom. Sietős a napjuk, mindössze egy napra jöttek haza a Balatonról, mert az üzlet nem várhatott tovább. Öt találkozójuk volt leegyeztetve potenciális befektetőkkel, partnerekkel. Miközben egy cukrászda felé sétálunk, Dávid a Balaton Soundos élményeiről mesél, de hamar témát váltunk és mire elérünk a célhoz már a csapatról, a jelenleg 7 fős Uzbup Teamről beszélgetünk.
 

Mi az a GoOut?

A GoOut a világ leggyorsabb programajánlója (Ezt persze majd a béta megmutatja, hogy tényleg az, vagy sem.) Az applikáció akár több ezres listából is képes kiválasztani a felhasználóhoz legjobban illő, legideálisabb programjavaslatot, ezzel töredékére csökkentve a programkeresésre fordított időt. A felhasználó szolgálatában egy igencsak összetett ajánlóalgoritmus áll, aminek köszönhetően az alkalmazás egy tökéletesen személyre szabott programjavaslatot kínál júzerének.
 

Dávid a designért és a külső kapcsolatokért felel, Bálint pedig tulajdonképpen a CEO, ő menedzseli az egész projektet és persze mindketten besegítenek, ahol tudnak, sok a munka. A csapat 2 éve alakult, de magával a GoOuttal egy éve foglalkoznak.
 

A srácok az Instagram Facebookos felvásárlása után döntötték el, hogy alkalmazás fejlesztésbe kezdenek. Sokat ötleteltek, vártak az áttörő felismerésre. Egy napon éppen közös programot akartak szervezni, mikor tudatosult bennük, hogy közel két órája böngészik a webet. Ekkor kezdtek el azon gondolkozni, hogy ezt a folyamatot hogyan lehetne lerövidíteni, automatizálni. Kezdetben csak a koncepción dolgoztak, de egy kis idő elteltével már bele is vágtak a megvalósításba, a fejlesztésbe.
 

A béta verzióban csak külső adatbázissal fognak dolgozni, de az évek során szeretnék saját forrásból ajánlani a programjaikat, buzdítják majd a felhasználókat az események és helyszínek feltöltésére. Tudják, hogy sok munkával fog járni, mire az alkalmazás tökéletes lesz, folyamatosan fejleszteni fogják majd, minden visszajelzésből szeretnének tanulni. Nyitottak és ambiciózusak. Keresik a potenciális partnereket, szorgalmasan pitchelnek és keynoteokat tartanak, meghallgatják a szakmabeliek véleményét, tanácsait.
 

Ma már irodájuk is van is van a Jászai Mari térnél, ezerrel hajtanak, hiszen az első bétát még augusztusban ki akarják adni, először Androidra, valamint iOS-re és csak Magyarországon, de a cél természetesen a globális piac. A GoOut premierje augusztus 29-én lesz egy nyilvános esemény keretében, akkor már egy kész bétával fogják várni az érdeklődőket.


Fülöp Milán

11 Readers Commented

Join discussion
 1. onefromthemillion on 2014/08/20

  Álljunk meg egy szóra, a srácok ötlete jó, elismerésem, de ők nem programozók, csak az ötlet az övék, az info tudásuk kimerül a face és a 4sq használatánál.., kicsit rossz a leközlés.. vagy ők próbálják eladni magukat kisebb-nagyobb kamuval ugyanis a kivitelezést nem ők végzik, csak az ötlet az övék..

  • Senji on 2014/08/20

   Vannak a gondolkodok es a melosok.
   Egyik sem jut a masik nelkul sehova.
   Az otlet programozo nelkul csak otlet marad. A programozo otlet nelkul meg lvl 99 paladin.
   Ez csapatmunka. De a JO otlet mindig nehezebb mint megtanulni programozni.

   • 1word on 2014/09/08

    Annyi az ötlet, hogy kellene egy programajánló app. Ugye. De akkor már legyen a legjobb meg a leggyorsabb, hogy fel lehessen vágni vele. Hogy hogyan, arra majd felbérelünk programozókat, ők kitalálják a profi algoritmusokat.

    ti is érzitek, hogy ez egy nagy semmi díszdobozban

 2. startupper on 2014/08/20

  Akié az ötlet… az lesz a sztár, ha az ötlete megvalósul…

   

 3. kukacka on 2014/08/23

  És az nem para, hogy Budapesten már van saját adatbázissal működő programajánló app? :) Az ötlet sehol nem eredeti, de azért cukik a gyerekek, hogy elhiszik, hogy most valami hatalmasat alkottak. Bizonyára nem a már sikeres termékről koppintottak…

 4. Balint Burian on 2014/09/08

  Hello Kukacka!

  Sokat segítenél nekünk, ha meg tudnád írni ennek a site-nak, appnak a nevét! Köszönjük szépen! :)

  Bálint

 5. Feri a bolsevik on 2014/09/13

  A Z generáció nem az üzleti világ ajtaján dörömböl, már rég házon belül vannak, folyamatosan kussolva játszódnak, és programokat írnak a sarokban egy tableten vagy alkalmazásokat tesztelnek egy okostelefonon.

 6. tzs007 on 2014/09/14

  Nem kell fikazni. En orulok neki hogy 15 evesen ilyen ambiciozusak es nem azzal vaganykodnak hogy megint megbuktak. Amikor en voltam 15 meg net sem volt es az uzletrol fogalmam sem volt hogy az mi. Most 10+ ev IT tapasztalattal a hatam mogott is csak nezek, hogy a mai fiatalok miket tolnak, hogy tesznek hozza az interweb fejlodesehez. Szerintem riszpekt nekik. Remelem ha ilyen fiatalon beut a tuti es csilliard dollaros ceguk lesz akkor sem felejtenek el embernek maradni:)

 7. Márton on 2014/10/07

  Sok sikert kívánok nekik, szerintem figyelemreméltó az elszántságuk. Mit nem adnék érte ha taníthatnám ezt a két fiatalembert! 

 8. swapp on 2015/04/07

  Ha nekem is annyi pénzem lenne, hogy bele tudjak vágni az alkalmazásomba,akkor rólam írnák most ezt a cikket :D lehet, hogy nagyképűnek hat ez a kijelentés, de az én alkalmazásommal nem csak időt, pénzt is lehet spórolni, és nem abból lenne bevétel, hogy idegesítő ki"x" – szelni való reklámokkal árasztom el az appot. Ha lenne befektetőm…:(

 9. Anonim on 2015/07/06

  SWAPP, hidd el nem a pénz számít. Ha tényleg minden meg van azon kívül, akkor az már gyerekjáték.

Have something to say?


hét + = 12