Kacatok a legtöbb pénzt kereső projektek?

Nézzünk egy alaphipotézist, a legtöbb pénzt kereső projektek a kacatok. Próbáljuk megcáfolni, nézzük is gyorsan a két legnagyobb közösségi finanszírozó oldal TOP 5 projektjét.

Kickstarter:

1.       Pebble, okosóra. 10.2 millió dollár

2.       Ouya, ez új játék-konzol. 8.6 millió dollár

3.       Veronica Mars mozi. 5.7 mllió dollár

4.       Pono zenelejátszó. 5 millió dollár

5.       Torment: Tides of Numenera játék. 4.2 millió dollár

Indiegogo:

1.       Canary, az első igazán biztonságos mobil. 2 millió dollár

2.       Scanadu Scout, egészségi állapot szenzor. 1.6 millió dollár

3.       Kreyos, okosóra. 1.5 millió dollár

4.       Tesla Múzeum. 1.4 millió dollár

5.       Airtame, HDMI vezetéknélkül. 1.3 millió dollár

Csak és kizárólag a sikeres projekteket vettem figyelembe, ezek alapján szerintem nem kérdés, hogy a fenti hipotézis hogyan áll.

De miért „csak” a kacatok mennek a közösségi finanszírozós oldalakon? Azért mert olyan piaci rést találtak, amit viszonylag gyorsan le tudnak fedni. Ha a projekt meg van finanszírozva sikeresen, akkor az egy sikeres piaci termék, a képlet egyszerű. Érdemes megnézni mindkettő gyűjtőoldalon van okosóra, ami nem véletlen, a nagyvállalatok, mint a Samsung, Apple és a többi nem képes egyelőre használható okosórát gyártani, itt a lehetőség a kicsiknek.  

Még mindig nem kaptunk választ a kacatok mibenlétére, a gyors válasz az lehetne, a jelenlegi generációk (mondjuk a legfrissebb az F mint Facebook generation) nagykanállal eszik az internetet, ehhez kellenek a kacatok. Ha egy sikeres startup talál egy piaci rést vagy csak egy terméket, szolgáltatást, akkor itt a lehetőség a közösség meg fogja finanszírozni. Ha meg nem akarjuk megmérettetni a nemzetközi porondon, akkor Magyarországon is létezik az a startup-kultúra ami segít elindulni az úton.

No comments yet.

Have something to say?


× 1 = kettő