Mutatkozzatok be, kik vagytok, mivel foglalkoztok, és hol vagytok elérhetők?

Mi vagyunk a LookIN. Ez a kép mindent elmond, amit egyelőre szükséges:
 

lookin_1

A startup előtti életben mivel foglalkoztatok?

Nagyon vegyes a csapat!

Mészáros Laci az ötletgazda, vezető fejlesztőnk, aki többek között a 2013-as Év honlapja díj nyertes easymaths.hu fejlesztésében is részt vett.

Tordai Gyuri, a debreceni közgázon végzett, és már a suliban is szervezett bulikat a DEKE színeiben és nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a fesztiválokat illetően is.

Zombori Dénes is a KTK-ra járt, dolgozott már közösségépítésben a DEX-Műhelyben, végzés óta pedig a DOKK Alumni eseményeit szervezi.

Szabó Laci: adtam már el óriásplakátot, dinnyét, biztosítást, kozmetikai szolgáltatást, egészség megőrző készítményeket stb. Igazándiból már kiskoromban is aktatáskával szaladgáltam (szüleim akkor alapították meg a céget), bár hozzá kell tenni, hogy sörösüveggel tanultam meg járni J

Mi volt az első ötlet, ami a jelenlegi termékhez, szolgáltatáshoz vezetett és hol született meg az ötlet?

Fesztiválon jött az ihlet és azt hiszem, ez a kép mindent elárul :D
Erre jött az az ötlet, hogy segítsünk megtalálni a barátokat, viszont az alapvető gondunk az volt, hogy  télen azért nem sok fesztivál van, így nem tudunk tesztelni. Így gondoltuk tovább
 

lookin_3

 

Magyarországi piacban vagy külföldben gondolkodtok?
Globálisan, Magyarország túl kicsi piac. Egyelőre főképp az IGen Debrecen verseny miatt foglalkozunk.

A startup üzlet közösségi inkább, vagy egyéni zseniken múlik?
Na, ez az a kérdés, amire az a zseniális válaszom, hogy: attól függ! Peter Drucker meg Kürti Sándor szerint kell egy zseni, meg kellenek emberek, akik a keze alá dolgoznak. A megvalósítással szokott gond lenni, mert azért valljuk be: a hazai ökoszisztéma még nagyon gyerekcipőben jár.

A fogyasztó agyával gondolkodtok a fejlesztés során, vagy a saját elképzeléseiteket valósítjátok meg?
Is-is. Kassai Lajos többszörös guiness rekorder lovas íjász mondja, hogy kellenek képek az embernek, ugyanakkor azért, ha 30-ból 30-an tojnak arra, amit akarunk, azért nem árt helyre rakni az egót és felvenni a „csicska” zoknit.

Mi a legnagyobb probléma, amivel jelenleg foglalkoztok?

Csapatban a szerepek letisztázása. A piacnál pedig, hogy jobb választ adjunk a hova menjek bulizni kérdésre, mint akárki más a világon.

Több ötletben kell gondolkodni a mai világban, vagy elég egy ötlet is?

Kell egy ötletdoboz, amibe dobáljuk az ötleteket folyamatosan. Aztán szelektálni és validálni kell őket, mielőtt szerteszét hullik a csapat a kesze-kusza teendők miatt. Az egy azonban veszélyes szám, pláne ilyen bizonytalan környezetben. Kicsit olyan ez, mint a csajozás: több vasat kell a tűzben tartani, de ha meg van az igazi, akkor menni kell előre, ahelyett, hogy hisztiznénk minden egyes nem után.

Hogyan lehet felépíteni az ötletet, mi kell a piacra jutáshoz?

Ha megcsináltuk tartunk egy tréninget! (Már lehet rá előjelentkezni :D). A pénzből pedig egy igazán remek magyar startup-ot támogatunk, úgy hívják: LookIn! :D

Mit üzentek a mostani fiataloknak, hogyan kezdjék el?

3 dolgot:

1)    Töltsétek le a LookIN-t! J
Egyébként tényleg! Figyeljetek minket élőben és vegyétek észre, hogy tele vagyunk hibákkal. Ez a minden áron tökéletesnek és komolynak akarunk tűnni típusú multis mentalitás nagyon megnehezíti az életet. Nekem a legtöbbet az segített, hogy észrevettem, hogy nem csak mi csetlünk botlunk J

2)    Csatlakozzatok a startupper közösséghez, facebook csoportok, meetup-ok stb (lookin teszter)

3)    Keressetek mentorokat, de sürgősen, ha még nincs! (IGen, StartUp pirates stb)

Szerintetek mi az öt legfontosabb dolog egy startup életében?

Ide, ha jól sejtem valami nagy dolgot kellene írni, de valójában az a helyzet, hogy sokkal inkább kis dolgok rendszeres gyakorlásán múlik.

-          Jó csapat: betartani az ígéreteket, hogy megbízzanak bennünk mások!

-          Gyorsaság/pörgés: beiktatni egy 1 órás reggeli rutint: sikerközösség oldalán Gáspár Gabi elég jól összefoglalja a lényeget.

-          Valóságra fókuszálás -> validálni mindig mindent! Nem kellene elfogadni az ígéreteket, a cselekvés számít, nem a „majd letöltöm” vagy a „használnám”.

Én a 3-as szám híve vagyok, szóval részemről ennyi. Illetve egy kérésem van még! Január 6-án less az IGen Debrecen döntője, ami részben like-olós verseny. Mi sem szeretjük, de szükséges; legyetek szívesek nyomjatok egy like-ot erre a bejegyzésre! Köszönjük előre is!

Google Play linkhttp://goo.gl/tpgClV

Facebookhttp://goo.gl/h5VwXP

Weboldal: http://goo.gl/OImJ89

No comments yet.

Have something to say?


− 4 = egy