Interjú: Beerides

Repülök, és közben az autóm pénzt keres nekem! – avagy ingyenes parkolás, autómosás, pénzjövedelem.

Az egyre népszerűbb megosztáson alapuló gazdaság hazánkban elérhető legújabb formájáról beszélgettünk a BeeRides alapítóival, akik abban segítenek számunkra, hogy jövedelmet termeljenek nekünk kihasználatlan autóink, a nélkül, hogy vezetnénk azokat.

Mutatkozzatok be, kik vagytok, mivel foglalkoztok, és hol vagytok elérhetőek?

Magyar utazók százezreinek akarunk segíteni, mert a reptéren parkolni drága, valamint mindenkinek, akinek az autója kihasználatlan, mert autót tartani költséges. A BeeRides-al az utazási költség akár nullára is csökkenthető, illetve garantált havi jövedelmet kaphatunk autónk hasznosításával, a nélkül, hogy benne ülnénk. Ezen dolgozunk hatan barátok.

A BeeRides.hu 30 000 Ft értéket teremt a repülővel utazók számára átlagos utazásonként, ingyenes reptéri parkolás, autómosás és pénzjövedelem formájában. Az ingyenes repülőtéri parkolás és autómosás garantált. A parkoláson és az autómosáson felül pénzt abban az esetben tudunk biztosítani, amennyiben teljes körű biztosítás mellett sikerül az autót bérbe adni egy érkező utas számára.

Fix, garantált 60 000 Ft havi pénzjövedelmet vagy többet ajánlunk mindenkinek, aki legalább egy hónapig beadja kihasználatlan autóját a BeeRides-hoz, reptéri parkolónkba.

Az érkező repülőtéri utasok számára legjobb ár garancia mellett biztosítunk autóbérlési lehetőséget, rejtett költségek nélkül. A BeeRides.hu árai akár 60%-kal olcsóbbak lesznek a jelenlegi reptéren elérhető árakhoz képest.

Mindenkinek, aki április végéig regisztrál nálunk 5 000 forint bónusz készpénzt adunk első BeeRides-nál való parkolásakor!

A teljes körű biztosítás miből is áll? Követitek az autókat a bérbeadás után?

A bérlőktől befolyó összeg egy jelentős részét a teljes körű, mindenre kiterjedő biztosításra fordítjuk, aminek része az autók állandó, GPS-alapú követése is.

Amennyiben bármilyen kár érné az autót, akkor a biztosító kifizeti a javítás teljes költségét, önrész nélkül. Ezen felül megtéríti a gépjármű értékében bekövetkezett csökkenést, valamint fedezi a csereautó költségét a javítás idejére. Lopáskár esetén a biztosító a gépjármű eltulajdonítása előtti értékét téríti.

A kárrendezés adminisztratív terheit is a BeeRides által megbízott biztosítási brókerek végzik majd az ügyfeleink helyett, ezzel is minimalizálva a tulajdonos számára okozott esetleges kellemetlenséget.

Van valami személyzet, aki ezzel foglalkozik majd, pl. ellenőrzi a visszakerült autó állapotát?

Természetesen igen. Az autók épsége és biztonsága kiemelten fontos számunkra.

Ez több mint az Uber? Készültök a “BKV ellenőrökre”?

Azok, akik a BeeRides-on keresztül pénzt keresnek autójuk bérbeadásával, vagy akik olcsóbban bérelnek, minden törvényi előírásnak megfelelően járnak el. Az autó bérbeadás nem szabályozott piac, nem engedélyköteles tevékenység, azaz, azt bárki végezheti ma Magyarországon, magánszemélyként és gazdasági társaság keretein belül is.

A BeeRides eltér az Uber-től. BeeRides-nál az autótulajdonosok személyes munkavégzés nélkül, és személyes szolgáltatás nyújtása nélkül keresnek pénzt. Az Uber-nél és egyéb „ridesharing” szolgáltatásoknál az autó tulajdonosa elviszi az utast A-ból B-be, azaz ott a sofőr fontos része a nyújtott szolgáltatásnak.

Magyarországi piacban vagy külföldben gondolkodtok?

A szolgáltatást Budapesten indítjuk, de már dolgozunk a bécsi jelenlétünk megteremtésén. Számos olyan forgalmas repülőtér van, ahol az utazók még nem élvezhetik az ingyenes parkolás és a pénzkereset lehetőségét. A BeeRides.hu küldetése, hogy változtasson ezen.

Mi volt az első ötlet, ami a jelenlegi termékhez, szolgáltatáshoz vezetett és hol született meg az ötlet?

A megosztáson alapuló gazdaság hamar felkeltette a figyelmünket. Amikor láttuk, hogy a reptéri  ”peer-to-peer car sharing”, azaz közösségi autómegosztás emberek millióinak teszi jobbá az életét Amerikában és Nyugat-Európában, tudtuk, hogy el kell hozzuk hazánkba.

A startup üzlet közösségi inkább, vagy egyéni zseniken múlik?

A sikerhez, ami azt jelenti, hogy sok ember számára értéket teremtünk a szolgáltatásunkkal, és sok elégedett felhasználónk van, csapatmunka kell.

A fogyasztó agyával gondolkodtok a fejlesztés során, vagy a saját elképzeléseiteket valósítjátok meg?

Sok potenciális és már regisztrált felhasználóinkkal beszélgettünk a megoldásról. Az így tanultak befolyásolják a fejlesztéseket.

E mellett a reptéri ”peer-to-peer car sharing” egy létező szolgáltatás Amerikában és Nyugat-Európában, amit milliók használnak. Ez erős kiindulási alapot nyújt számunkra.

Mi a legnagyobb probléma, amivel jelenleg foglalkoztok?

A felhasználóink igényeinek megfelelő szolgáltatás elindítása még az idei nyári turistaszezon kezdete előtt.

Több ötletben kell gondolkodni a mai világban, vagy elég egy ötlet is?

Az ötlet a vállalkozás sikerét 1%-ban befolyásolja. A maradék 99% a megvalósításon és szerencsén múlik.

Mindig nyitott szemmel járunk, és mindenben azt keressük, hogyan lehetne a jelenleg elérhető megoldásoknál jobb választ adni a problémákra. Most a BeeRides-ra fókuszáljuk minden energiánkat.

Hogyan lehet felépíteni az ötletet, mi kell a piacra jutáshoz?

Sok és kemény munka, csapat, piackutatás, validálás, mások meghallgatásának képessége, elhivatottság, és az, hogy soha ne add fel!

Szerintetek mi az öt legfontosabb dolog egy startup életében?

Felhasználók, felhasználók, felhasználók, felhasználók és fáradhatatlan munka a világ jobbá tétele érdekében. 

A startup előtti életben mivel foglalkoztatok?

Sokrétű a csapat. Többek között egyéb vállalkozások indításával és üzemeltetésével, marketinggel, kockázati tőkebefektetéssel, jogi tanácsadással, tőkepiaci tranzakciós tanácsadással, informatikával foglalkoztunk. Ezeket a tapasztalatainkat egyesítjük a BeeRides-ban, hogy a „BeeRiderek” a lehető legtöbb értéket kapják!

www.beerides.hu és www.beerides.com, info@beerides.com

https://www.facebook.com/BeeRides

 

 

 

No comments yet.

Have something to say?


négy × 5 =