Így vágj bele a Hackathonba – most pénteken :)

Hogy mi is az a Hackathon? A Hackathon életérzés. Másfél napnyi flow, mely során könnyen megtalálhatod azokat az embereket, akikkel egy hullámhosszon mozogtok, akikkel esélyed van megvalósítani a világmegváltó ötletedet. Legközelebb most hétvégén lesz a BGF-en.

Tavasszal Várhelyi Bence írt egy hangulatos összefoglalót a Hackathonról. Én most ezt szeretném kiegészíteni három rövid tanáccsal, amit ha megfogadsz, szinte biztosan ott leszel a dobogón. 

 

Csapj bele, és csináld is végig

Ha van egy ötlet, ami ott motoszkál a fejedben, akkor ne kéresd magad, gyere és mondd el! Semmit nem veszíthetsz, ellenben megadod magadnak az esélyt, hogy a Te ötleted is bekerüljön a legjobbak közé. Ha mégsem így történik, és a Te ötleted nem került a kiválasztottak közé, a másfél napot akkor is érdemes végigcsinálni, egy másik csapat tagjaként. Így legalább értékes tapasztalatokhoz jutsz, és legközelebb ennyivel nagyobb eséllyel indulsz. 

Készülj az ötleted bemutatására

A Hackathon azzal kezdődik, hogy a lelkes ötletgazdák 1 percben elmondják, hogy mire keresnek csapatot, mit szeretnének megvalósítani. Van, hogy félszáz ötlet is felkerül a falra, de ebből csak nagyjából 15 köré szerveződhet csapat. Ha azt akarod, hogy a Te ötleted is a kiválasztottak között legyen, akkor készülj erre az egy percre – tükör előtt, barátokkal, mentorral. Ez az első pitch, amivel az a célod, hogy megmozgasd a közönség fantáziáját, és megmutasd nekik, hogy Veled érdemes együtt dolgozniuk. Legyen ez az egy perc érthető, meséld el hogy mit és miért szeretnél csinálni. 

Találd meg a megfelelő embereket

Hackathonon viszonylag kevés idő jut a csapatok felállítására. Keresd olyan emberek társaságát, akikkel szakmailag is kiegészítitek egymást, és emberileg is egy hullámhosszon vagytok. Az ideális csapat 3-5 fő, ha ennél többen vagytok, akkor ott már döcögni fog a csapatmunka, és szinte biztosan lesz valaki, akinek csont is alig jut, nemhogy érdemi feladat. Sokkal jobb egy kis csapatban dolgozni, ahol mindenkinek fontos szerep és felelősség jut.

 

A többi már szinte gyerekjéték. :) Nincs más hátra, gyere, mondd el az ötleted, verbuválj csapatot, és lehet hogy Ti lesztek azok, akik a TEP, 5L, Miutcánk és ColibriLabs nyomdokaiba léptek. Regisztrálni itt tudsz.

Találkozunk pénteken.

1 Readers Commented

Join discussion
  1. startupper on 2015/02/20

    Kedves Zoli,

    Ez a hozzászólás akkora ökörség, hogy nem engedtem ki. 

    Üdv

    Tamás, aki eddig 21 Hackathont szervezett

Have something to say?


7 − hat =