Hackathon Pécs: most akkor mindenki álljon fel!

Sikeresen lezajlott az első pécsi Hackathon (ami egyben a 10. Hackathon is volt!), részemről külső szemlélőként izgultam végig, segítettem ahol tudtam és figyeltem a csapatok fejlődését. Az első napon kicsit kevesebben jelentek meg mint ahogy vártuk, kicsit meg kellett őket lökdösni, de azért beindult a buli, Turcsán Tamás és Dehelán Gábor gondolt egyet és helyet cserélt a fiatalokkal, jöttek is az ötletek, sőt, az egyik nyertes ötlet is így született. Tessék, egy újabb tréning tipp, cseréljünk helyet egy rövid időre, előadóból legyen hallgatóság és fordítva. A fiatalok ötletetlek és egyre inkább beindult a buli, egyre melegebb lett, hirtelen úgy éreztem a Startup Sauna-n vagyunk, de nem, csak a pécsi helyszín kapcsolta fűtésre a légkondit.

Az első nap estéjén elfogyott az összes sör és a csapatok egyre kovácsolódtak, megbeszélték az ötletet, megismerték egymást. Az első nap továbbjutott 8 db ötlet, az egyébként majdnem 30 db ötletből. Az összes mentor befutott, Wohlmuth Máté (Sopreso), Langmár Péter és Kökény Tamás (BrickFlow), Ottlik Dávid (Synetiq) és Varga Tamásról sem szabad megfeledkeznem, aki a Statzuptól segített a fiataloknak. 

hackathon_pecs_1

A második nap reggelén kicsit meglátszott az előző esti sörözés, nehezen indult a nap, de elindult, jöttek a pitch tréningek, a további munka és a nagy várakozás, vajon ki milyen sikeresen veszi majd az akadályokat. A fiatalok megtanulhatták, a jó prezentáció már félig siker, már csak a többit kell hozzátenni. Ezt meg is kérdezték a mentoroktól, akik olykor-olykor maguk sem tudták, miért olyan sikeresek, erre azt mondanám, ez a személyes varázs, amikor a megjelenésed is segít a siker elérésében. A pitch tréningek során bemutatták a 3 perces előadásban, hogyan is gondolják "eladni" az ötletüket, voltak akiknek prezentációs segítséget kellett adni és volt akinek tovább kellett gondolni az ötletét. De volt olyan is, aki egy mozdulattal megnyerte a mentorok támogatását. 

Nézzük a sorrendet, a zsűri elnöke Kubatov Márk (Traction Tribe) és a többi zsűritag: Málnay Barnabás (AVEC), Ferling Dávid (Ferling Webline), dr. Bedő Zsolt (Simonyi BEDC) és Tóth-Pördi Zoltán (PTE).

1. Smart Warranty: akik a sok garanciajegy okos tárolását szeretnék megvalósítani és mentesíteni az életünket egy cípősdoboznyi papírtól.

2. Vrun: sport és a Google Glass keveréke, amikor a testi paramétereid, lokalizált információk és kihívások találkoznak, nem is beszélve a zenéről, ami feldob, vagy segít levezetni az edzésen.

3. Up Flakes: ők voltak azok akik egy mozdulattal elvarázsolták mindenki szívét, müzli és tej, egy mozdulattal instant a polcról.

Különdíj: Startupoly: online társasjáték, ami összehozza a családot különböző eszközök segítségével.

A zsűri igazán jó kérdéseket tett fel, célirányosan akarták tudni miért gondolják a fiatalok, hogy az ő ötletüket vegyék meg. Van aki állta a sarat és van aki meg ott vérzett el, hogy nem tudott talpraesetten válaszolni az új kérdésekre. Általánosságban mindenki tetszett a zsűrinek, egyetlen globális problémát soroltak fel, ami mindenkinél jelen volt, az a prezentációs készségekben van mit fejleszteni, nem elég a jó ötlet, nem elég a megfelelő kidolgozás, egyszerűen el is kell tudni adni azt.

hackathon_pecs_2

A fotókat köszönjük Hegyi Júlia Lily Photographynak. Közben megjött (Lily jóvoltából) a hivatalos fotógaléria is, amit itt tudtok megnézni.

No comments yet.

Have something to say?


+ hét = 16