Guinness rekordot döntene a Colibri Labs

Bustya Attila Csíkszeredán építgeti világbajnok dronjait. Egy éve dolgozunk vele a sikeren, hiszen a 2014-es Tusnádfürdői Hackathon után eljutott Budapestre egy nagyszerű innovációs versenyre, ahonnan azonnal Bécsbe a Pioneers Fesztiválra is kijutott. Attila inkább feltaláló, mint startupper, de mégis úgy gondolom, hogy aki Csíkszeredán drón összeszerelőt tervez, az közénk való.

Attila a napokban bejelentette a Guinness rekord kísérletét, amire minden esélye meg is lenne, ha… és mindig itt jönnek a nehézségek.

Az alap, hogy egy olyan dront kell építenie, amely képes megdönteni a jelenlegi időtáv repülési csúcsot, ami 100 perc. (Ez állítása szerint menni fog, én meg elhiszem neki, mert már volt a kezemben az általa épített dron)

A másik problémá persze, hogy miből építse meg a szerkezetet. Ez tűnik most nehezebbnek, ezért úgy gondolom, hogy a mostani bejegyzés célja, hogy valamilyen módon megtaláljuk azokat a segítő szándékú támogatókat, akik a Guinness rekordhoz szükséges 10 – 15 000 Eurót képesek akár adomány formájában összedobni.

A rekordot Attila augusztusban szeretné megdönteni, s ahhoz, hogy az alkatrészeket meg tudja vásárolni, össze tudja szerelni az új modellt egy két hétre lenne szüksége.

Ezért úgy gondoltam, hogy a Connect East Incubator, a Startupper.hu és a SmartUP Communications nevében a kampányt indítő összeget fel is ajánlanánk. Azt gondolom, hogy a kampány célja nemes, ezért szeretnék arra kérni mindenkit, aki hajlandó erre a célra 50-100 eurót áldozni keressenek meg a turcsantamas@gmail.com -on.  

Céges támogatókat is szívesen látunk, de az lenne a legjobb érzés, ha a közösség ezt képes lenne összeadni.

Kalandra fel, döntsük meg közösen a Dron időtáv repülés Guinness rekordját!

A Dronblogon talált interjúból több is kiderül Attiláról.
 

No comments yet.

Have something to say?


4 + kettő =