Get in the Ring! – A világ egyik legnépszerűbb startup versenye Magyarországon

Az Enterprise Hungary elhozza Magyarországra a startup-ok „olimpiáját”, a Get in the Ring-et, ahol a legjobbak küzdenek meg egymással a nemzetközi befektetőkért.

A versenyben egy bokszmérkőzéshez hasonlóan két startup csapat egy-egy képviselője száll ringbe, ahol öt menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő ötletük vagy vállalkozásuk nyújtja a jobb befektetési lehetőséget.

A Get in the Ring-et 2009-es indulása óta már 80 országban rendezik meg, ez alkalommal a nemzetközi döntőnek a kolumbiai Medellin ad otthont 2016 márciusában.

Idén hazánkban két helyszínen zajlik majd a küzdelem, Debrecenben és Budapesten. A debreceni forduló győztesei automatikusan bekerülnek az országos döntőbe, mely a Corvinus Egyetem aulájában kerül megrendezésre, az InCube vállalkozásfókuszú diákszervezet közreműködésével. A november 25-i budapesti döntőre több mint 25 startup-ot és közel 500 nézőt várnak a szervezők.

A fővárosi döntőn Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és a verseny fővédnöke először prezentálja a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban megvalósuló startup finanszírozási rendszert, illetve a közeljövőben megjelenő pályázati lehetőségeket. A verseny házigazdája idén is Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter helyettese lesz.

A verseny fődíjai:

-  Europe Challenge" európai startup körút 1,5 M Ft értékben a startup és ötlet kategória győzteseinek.

100 nap irodahasználat a Kaptárban, közel 500 e Ft értékben.

-  A győztes csapat képviseli hazánkat a kelet-európai döntőn 2016. január 18-án

A zsűri munkájában olyan neves szakemberek vesznek részt mint: Nagy Csaba ( MFB, vezérigazgató), Vámos Zoltán (GE, technológiai igazgató), Vinnai Balázs (Misys Digital Channel, ügyvezető), Böszörményi Nagy Gergely (Design Terminál, főigazgató), Vecsenyi János ( BCE, professor emeritus), Csuhaj V. Imre ( Széchenyi Tőkealap- kezelő Zrt. vezérigazgató), Várady Zoltán (Corvinus Kockázati tőkealap-kezelő Zrt. Vezérigazgató).  

A két hazai fordulóra meg 2015. november 17.  kedd 12:00-ig lehet jelentkezni a verseny weboldalán: http://www.getinthering.hu/ címen.

A Get in the Ring-re olyan csapatok jelentkezését várják, akik innovatív ötletükkel vagy 5 évnél fiatalabb startup vállalkozásukkal szeretnék megmérettetni magukat.

A tavalyi budapesti döntőben, "kiütéssel” győzött az egyetemi ötletből indult Neticle csapata

"A magyar döntő remek élmény volt, a regionális döntő pedig kiváló angol nyelvű kapcsolatépítési lehetőség, csak ajánlani tudjuk. Az eltelt egy évben sikerült fejlődnünk, többek között a zsűritől kapott visszajelzések alapján, és hamarosan meglesznek az első nemzetközi ügyfeleink, és kamatoztathatjuk a Get In The Ring-és kapcsolatainkat.” – mondta Szekeres Péter, a Neticle ügyvezetője.

A szervező bemutatása:

A Get In The Ring! hazai versenyeit az Enterprise Hungary csapata szervezi, akik küldetésként tűzték ki a hazai innovációs ökoszisztéma (start-up és spin-off) fejlesztését, valamint a fiatalok vállalkozókká válásának ösztönzését.

„Szervezetünk kiemelt célja a startup utánpótlás katalizálása, ennek érdekében országos szinten különös figyelmet szentelünk a fiatalok vállalkozó kedvének ösztönzésére, a hazai felsőoktatásban születő innovatív ötletek megvalósulásának támogatására és a már elindult vállalkozások fejlesztésére.”

No comments yet.

Have something to say?


8 + hat =