Első harapás San Fransiscoba – A paradicsom meghódítása, 3. nap

Az elmúlt két workshop-os nap után a vasárnap kicsit nyugisabban telt. Először is, átraktam a főhadiszállásom San Fransisco-ba, a 15th és Mission street sarkára, a 1906 Mission Hotelbe. Innen nagyjából minden közelinek tűnik.

Sétáltam is egy jó nagy kört a HQ körül, érintve a Mission District, Castro, SoMa kerületeket, Union Sqare-t. A helyi Nyóckert, a Tenderloint kikerültem, elég volt belőle az, amit a Market streetről láttam. A város, úgy összességében tetszik. Mindenki mosolygósabb, nyitottabb, az épületek színesebbek, barátságosabbak.

Hotel-Mirabelle 2015-01-12 14.14.44

 

A fő turista attrakciók meglátogatását későbbre tartogatom. Ma inkább csak egy első benyomást szerettem volna szerezni. És olyan helyekre akartam sétálni, ahol könnyedén szóba lehet elegyedni a helyiekkel, hogy a fejemben gomolygó ötlethez felhasználói interjúkat készíthessek.

A design thinking workshopból okulva most még csak igyekszem átélni, hogy az emberek mit-hogyan-miért tanulnak. Mesélj magadról! Legutóbb mit tanultál, milyen új tudást/képességet fejlesztettél? Milyen tapasztalataid voltak a kurzussal? Milyen hatása volt az új ismeretanyagnak az életedre? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések kerültek elő. Nem vittem túlzásba, nagyjából 10 embert szólítottam meg, 6an szántak rám időt, 3an megadták a mailcímüket, hogy majd valamikor később visszatérjünk a témára.

Este a Flying Pig Bistroban kötöttem ki, ahol hangulatos környezetben, finom Nacho Dog hotdogot ettem, egészen baráti áron. Itt futottam össze Darrennel, a nap utolsó interjúalanyával. Mint kiderült, ő sushi szakács, aki szabadidejében fotózást tanul (weblapokat, könyveket bújva, kísérletezve), és a középsulis elektronika tudására alapozva IoT kütyüt bütyköl, ami naponta kétszer automatikusan méri és továbbítja az éttermében lévő hűtők hőmérsékletét – mert elvileg van valami rendelet, ami miatt kell.

2015-01-12 19.13.40 2015-01-12 18.16.37 2015-01-12 18.06.04

 

Holnap kezdődik az előre szervezett túra. Ezzel kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok. Érdekes dolgok vannak a programban, biztos jól érzem majd magam. De a két hét nagyon rövidnek tűnik ahhoz hogy múzeumokat látogassak. Sebaj, szerveződnek a privát találkák, és ha valami ütközés lenne a programban, ez utóbbiakat részesítem előnyben.

Folyt köv.

No comments yet.

Have something to say?


4 − = nulla