Elindult a TestJockey!

Már a szélesebb közönség számára is elérhető a TestJockey nevű, magyar fejlesztésű, innovatív szolgáltatás, mely számos hasznos eszközt ad a mobil alkalmazás-fejlesztők kezébe applikációik tökéletesítéséhez, még azok piacra vitele előtt.

A TestJockey az alkalmazások teszt verzióinak tesztelőkhöz való eljuttatása mellett számos olyan információt ad a fejlesztőknek, amelyekhez eddig nehézkesebben, több hasonló szolgáltatás együttes használatával tudtak csak hozzáférni. A szolgáltatás a három legelterjedtebb mobil platform, az iOS, Android és Windows Phone alkalmazások fejlesztőinek életét egyaránt megkönnyíti, jelentősen csökkentve a fejlesztés akár 40-50%-át kitevő tesztelési költségeket.

Az alkalmazás-fejlesztők olyan fontos kérdésekre kaphatnak választ, mint hogy a felhasználók milyen funkciókat használtak, és milyen utakat jártak be az app-on belül, illetve hogy mikor és mitől omlott össze az alkalmazásuk. Emellett A/B tesztelésre is van lehetőségük, vagyis az alkalmazás két különböző verziójára adott felhasználói reakciókat is tesztelhetik ily módon. A rendszer ráadásul képes a telefonokon és a tableteken képernyőképet készíteni az alkalmazásról futás közben, amit a fejlesztő a TestJockey online felületén tud megtekinteni, ezzel segítve, hogy az app minden eszközön jól jelenjen meg.

A Virgo Systems programozói által fejlesztett és az AVEC Accelerátor által is támogatott TestJockey még maga is béta fázisban van, ezért a szolgáltatás jelenleg ingyenes, a fejlesztő csapat pedig nagyon várja a visszajelzéseket. A szerteágazó funkcionalitás egyszerű bemutatásához egy demo játékot is készítettek SuperJockey néven, amit az érdeklődők pár lépésben telepíthetnek a www.testjockey.com oldalon.

„Elsőként a Magyarországon lévő, a nemzetközi piacra dolgozó alkalmazásfejlesztő cégekkel szeretnénk szorosan együttműködni a TestJockey végleges változatának kialakításában, mivel úgy gondoljuk, hogy ha az ő problémáikra jó megoldást tudunk nyújtani, akkor az ugyanezekkel a problémákkal küzdő külföldi cégeket is könnyebb lesz meggyőzni, hogy a mi megoldásunkat válasszák” – mondta Vidos Péter, a TestJockey alapítója és ügyvezetője.

„Később szeretnénk segíteni a fejlesztőcégeknek a tesztelők toborzásában is, ez azonban az eddigiekhez képest teljesen más feladatot róna a cégünkre, így az ez irányú tevékenységünket a távolabbi jövőben tervezzük elindítani.”
 

No comments yet.

Have something to say?


× 5 = negyven öt