DoBox – a legújabb magyar világsiker a Kickstarteren

Egy magyar startup új innovációval hódítja meg a világ legnagyobb közösségi finanszírozás alapú weboldalát, a Kickstartert. A DoBox névre hallgató hordozható vezeték nélküli dokkoló állomás lehetővé teszi, hogy különböző csatlakozókat használjunk iPhone-nal, iPad-del, vagy akár MacBook-kal vezeték nélküli kapcsolaton keresztül.

A DoBox kampánya sikeresen zárult 2016. április 30-án, elérték azt, ami csak a kampányok 1%-ának sikerül a Kickstarteren, átlépték a 100.000$-t.

Mi is az a DoBox?

A DoBox segítségével minden eddiginél több eszköz csatlakoztatható az Apple termékekhez. A komoly munkához többé nem lesz többé szükségünk laptopra, a DoBox ugyanis az iPad-et MacBook Pro-vá változtatja. A DoBox-nak több csatlakozója van, amihez LAN-kábelt, pendrive-ot, külső merevlemezt, billentyűzetet, egeret, nyomtatót, TV-t, projektort, monitort vagy hangszórót köthetünk, és ezeket vezeték nélkül tudjuk használni.

A DoBox-szal nem csak lementhetjük fényképeinket, videóinkat, dokumentumainkat, de meg is oszthatjuk azokat másokkal biztonságos vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, és ehhez nem szükséges internetkapcsolat.

A termék számos hasznos tulajdonsággal bír: saját belső tárhelye és micro SD memóriakártya olvasója is van, de segítségével kedvenc zenéinket bármilyen hangszórón lejátszhatjuk, vagy videót küldhetünk bármilyen kijelzőre vagy projektorra, emellett a DoBox önállóan is használható hordozható média lejátszóként.

Megoszthatunk fájlokat a DoBox belső tárhelyéről, és a funkciókat iPhone-ról vagy iPad-ről irányíthatjuk egy appon keresztül. A belső akkumulátornak köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük, és tölthetjük róla mobil eszközeinket az USB csatlakozókon keresztül. A DoBox képes biztonságos wifi kapcsolatot létrehozni, így használhatjuk wifi routerként is.

Mi volt az első ötlet, ami a jelenlegi termékhez, szolgáltatáshoz vezetett és hol született meg az ötlet?

Egy korábbi (végül sikertelen) startupomnál szükség lett volna egy iPad alapú kasszagépre, ami tud kezelni USB-s eszközöket, ez adta az alapját a DoBox-nak, amit továbbgondoltam, kiegészítettem.

A startup üzlet közösségi inkább, vagy egyéni zseniken múlik?

Magyarországon egyelőre inkább az utóbbi, de a nemzetközi sikerek eléréséhez szerintem elengedhetetlen a közösségi jelleg.

A fogyasztó agyával gondolkodtok a fejlesztés során, vagy a saját elképzeléseiteket valósítjátok meg?

Régóta foglalkozom Apple termékekkel, igazi Apple fan vagyok, így gyakorlatilag mindkettő egyszerre. :)

Mi a legnagyobb probléma, amivel jelenleg foglalkoztok?

Volt több olyan megkeresésünk is nagy cégektől, hogy ilyen vagy olyan funkciót tud-e a termékünk, amire egyelőre sajnos nem volt a válasz – ezen még sokat kell dolgoznunk.

Mire lenne szükségetek leginkább, pénz, ember, marketing?

Jó programozóból nagy a hiány, keresünk még embereket, főleg iOS gurukat.

Több ötletben kell gondolkodni a mai világban, vagy elég egy ötlet is?

Egy jó ötlet is elég lehet, de nyitottnak kell maradni mások véleményére és a változtatásokra. Már most meg van a következő ötletem, de egyelőre a DoBox-ra fókuszálok.

Hogyan lehet felépíteni az ötletet, mi kell a piacra jutáshoz?

Ez mindig az adott terméktől függ. A DoBox-nál egyértelmű volt, hogy a termék alkalmas egy crowdfunding kampányhoz. Ha ilyen az ötlet, akkor az első pillanatban el kell kezdeni az építkezést a social oldalakon.

Mit üzentek a mostani fiataloknak, hogyan kezdjék el?

Találd meg a megfelelő embereket, akikkel teljes a csapatod, mert enélkül a legjobb ötletből sem lesz termék.

Szerintetek mi az öt legfontosabb dolog egy startup életében?

Kitartóan hinni kell a termékben, és nagyon sokat dolgozni a sikerért. Pénz nélkül nem lehet indulni, vagy csak nagyon nehezen. Nyíltnak kell lenni, nem szabad bújkálni a termékkel. Plusz sok-sok kávé! :D

A DoBox jelenleg fejlesztés alatt áll, a véglegesítéshez és a nagy volumenű gyártáshoz keresi a csapat a támogatókat. A sikeres Kickstarternek köszönhetően a termék nem csak prototípus marad, hanem megjelenhet majd valós termékként is az Apple kiegészítők piacán.

Kickstarter kampány weboldala: http://kck.st/1LKjd3S

http://thisisdobox.com

No comments yet.

Have something to say?


kettő + 8 =