Decemberben irány Párizs

Jó hírek Párizsból. Az iiAwards 20 000 € díjazású és további bemutatkozási lehetőségeket nyújtó nemzetközi startup-versenyen való részvételi lehetőségre tett közzé felhívást a Paris Region Lab párizsi inkubátor szövetség.  A nemzetközi zsűribe felkérést kapott a magyar tudományos és technológiai szakdiplomata is.

Információk: http://iiawards.org/

Jelentkezési határidő: október 17.

Helye, ideje: december 1-2 Párizs, Cité de la Mode et du Design

A párizsi régióban legjelentősebb és a Párizs város polgármesteri hivatala által is támogatott inkubátor szövetség (http://parisregionlab.com/) által meghirdetett verseny és bemutatkozás az első olyan lehetőség, amely Párizs startup hub-á válási törekvései keretében a nemzetközi ökoszisztémát célozza.

A versenyre jelentkezők közül 20 projekt/cég kerül kiválasztásra (ők a középdöntősök), akik bemutatkozhatnak, pitchelhetnek a december 1-2 között hagyományosan megrendezésre kerülő Grands Prix startup eseményen. A 30 fős, befektetőkből, elismert cégvezetőkből, újságírókból álló nemzetközi zsűriben való részvételre TéT szakdiplomata is felkérést kapott, tekintettel az előrehaladott és sikeres tárgyalásokra egy Párizs-Budapest startup csereprogramra vonatkozóan.

Ezen túlmenően a 20 kiválasztott személyesen is megismerkedhet az Open Innovation Club (http://clubopeninnovation.fr/) tagjaival, amely szervezetet a legnagyobb francia – nemzetközi cégek vezetői hozták létre a fiatal tehetségek, innovatív projektek támogatására (a tagokat lásd alább).

A 20 középdöntős közül 6 startup kap 3 hónapos lehetőséget a Paris Region Lab által menedzselt inkubátorok egyikében eltölteni (tematikákat lásd itt: http://incubateurs.parisregionlab.com/nos-incubateurs). A 6 döntős startup továbbá az iiAwards ceremónia keretében 1 500 fős közönség előtt pitch-elhet.

A nyertes 20 000 € összegű díjat kap.

Jelentkezni október 17-ig a www.iiawards.org honlapon lehet, további információ: iiawards@opinno.com.

Decemberben irány Párizs…

Másik hírünk Párizsból…

December 9. és 11. között rendezik meg a LeWeb nemzetközi startup eseményt Párizsban, amely a legrangosabb francia és világviszonylatban is kiemelkedő rendezvény az ICT szektorban. Közel 80 országból érkeznek kiállítók, mintegy 3500 látogatóra számítanak a szervezők a 3 nap alatt. Itt kerülnek bemutatásra a legújabb trendek és a jövő cégei, valamint olyan jelentős befektetők is megfordulnak, mint az Orange, a Business Sweden vagy a Carrefour. A rendezvény szervezői Londonban szintén erőteljesen jelen vannak hasonló eseménnyel.

A hagyományosan megrendezésre kerülő versenyen (http://leweb.co/startup-competition/) a startupperek válogatott zsűri előtt mutathatják be innovációikat a döntőben. A 2013-as verseny győztese a verseny után 3 hónap alatt félmillió eurós befektetéshez jutott, a 2010-es verseny nyertes projektjét pedig a Google vásárolta meg 1,3 milliárd dollárért.

A jelentkezési határidő 2014. október 5.

Információk:
https://www.younoodle.com/podium/login?next=https://www.younoodle.com/podium/er/leweb_14_startup_competition_worldwide/account

 

No comments yet.

Have something to say?


− kettő = 3