A Plukkido küldetése, tevékenysége, története

 

A Plukkido alapítói 2014 óta dolgoznak azon, hogy játékos, kizárólag pozitív kommunikációt alkalmazó eszközeikkel megoldást nyújtsanak a családoknak a leggyakoribb nevelési problémáikra, legyen az az elhatalmasodó hiszti, a testvérek civakodása, az agresszív viselkedés, a játszótérről vagy az otthonról való nehézkes indulás vagy akár a hosszú, unalmas autózás. A Plukkido pszichológus és pedagógus szakemberei módszertani támogatást is nyújtanak a szülők számára, hogy minél hatékonyabban tudják hasznosítani a pozitív kommunikációt a mindennapokban.

 

A Plukkido kezdetben kizárólag a családok otthonában használható játékok tervezésén dolgozott. A pszichológus és szociálpedagógus alapítók a napi gyereknevelési kihívásokkal szembesülve, szakmabeliként kívülről is megvizsgálták ezt az élethelyzetet és egy házi verzióban elkészített, kommunikációt segítő játékot továbbgondolva tervezték meg első terméküket, a Benefitto-t. A piacra lépést követően a tervezők egyre jobban elmélyültek a módszertanban és a többezer családtól érkező visszajelzéseket tematizálták, így számos további terméktervezési ötletük támadt. Harmadik alapítójuk arculattervező, ezért az ötletek formába öntése viszonylag gyorsan és gördülékenyen ment. Az otthon használható, mágneses táblajátékaik mellett mára már ott vannak a játszótereken, és a gps alapú alkalmazásuk fejlesztésével jelenleg olyan ajtón kopogtatnak, mely már túlmutat a nehéz nevelési helyzetek kezelésén és újabb innovációt rejt magában, továbbra is hirdetve a gyerekek fantáziavilágában rejlő lehetőségeket. Legújabb eszközeik digitális verzióban készülnek, de a gyerekeket nem kötik a képernyő elé. Az eszközök a gyerekek számára látható ingereket használják fel, így figyelmüket a külvilág felé fordítják, számukra érdekes módon, mert fantáziaviláguk segítségével közvetlen környezetük egy mese helyszínévé válik.

 

Az ügyvezetőről:

 

Táncsics Judit, a Plukkido ügyvezetője az ELTÉ-n végzett pszichológusként.

Az egyetem utolsó éveiben, majd azt követően is munkaerő-piaci reintegrációt célzó programokban dolgozott tanácsadóként.

Szakmai vezetőként működött közre egy többezer főt érintő, csoportos létszámleépítés kezelését célzó, országos outplacement programban. A témában kutatásokat végzett és tananyagot fejlesztett civil szervezetek számára.

Kisfia születése után még visszatért különböző munkaerő-piaci programokba mint szabadúszó pszichológus.

A második gyermekével otthon töltött évek alatt, grafikus testvérével és egy közös, szociálpedagógus barátjukkal megálmodott, gyereknevelést segítő módszertant fejlesztő tevékenységgel bővítették az akkor már több éve működő családi vállalkozásuk profilját. Ez lett a Plukkido projekt, ami már az indulását követő évben Felelős Innováció elismerést kapott és a kezdeti, egyszerű terméktervezési célok komplex módszertani fejlesztésbe csaptak át.

 

Miért pont a Baconsult Inkubátor programjára, illetve Petyáékkal való együttműködésre pályázott a Plukkido?

 

A Plukkido legújabb fejlesztése, az ÚtraManó egy gps alapú alkalmazás, így a témában járatos szakértői segítség miatt kerestem fel Balogh Pétert akkor, amikor az inkubátor még nem létezett. Egy izgalmas közös beszélgetés során nem csak szakmai segítséget kaptam, de az addigi tapasztalataim alapján nem tipikusnak mondható befektetői kommunikációs stílussal találtam szembe magam, ami nagyon megfogott. Néhány hónap múlva egy kedves ismerősöm hívta fel a figyelmem az inkubátorra, ő azóta Petyáék munkatársa lett. Egyértelmű volt, hogy ezt a lehetőséget ki kell használnunk, mert úgy éreztem, hogy szakmailag és emberileg is hozzánk passzoló támogatást kaphatunk tőlük és úgy fejlődhetünk az üzletben, hogy közben közös nyelvet is beszélünk, elismerik és nyitottak az értékteremtést fókuszba helyező munkánkra, céljainkra.

 

Milyen elvárásai vannak a Plukkidonak a Baconsult Inkubátor programjától?

 

Abban bízunk, hogy a kapott támogatáson túl aktívan kísérnek végig minket azon az úton, ahol a már népszerű, értékteremtő eszközeink üzletileg is sikeressé válhatnak. Természetesen Petya kapcsolatrendszerére is számítunk. Emellett az üzleti-, pénzügyi tervezésben és szervezetvezetésben is van hová fejlődnünk, amit tapasztalataim szerint az 1 év alatt számomra is emészthető formában, kellemes környezetben, inspiráló beszélgetések kíséretében sajátíthatok el.

 

Milyen céljai vannak a Plukkidonak az ott kapott támogatással?

Elsősorban csapatunk bővítését tűztük ki célul. A támogatás segítségével lehetővé válik, hogy mi, alapítók és még további 5 új munkatárs is teljes munkaidőben foglalkozzunk a Plukkido-val, valamint a projektet és a termékeket digitális verziókkal fejlesszük, mely reményeink szerint a nemzetközi terjeszkedést is gyorsabbá teszi.

Honnan hova juthat el a Plukkido az Inkubátor program segítségével?

Legfőbb célunk, hogy a tesztverzióban létező ÚtraManó alkalmazásunkat a következő szintre juttassuk és Magyarországon minél nagyobb területen tudjunk mesélni a gyerekeknek az aktuális látnivalókról. Emellett az interaktív meseszövést további helyszíneken és élethelyzetekben is elérhetővé tesszük a családoknak digitális verzióinkkal. A program lehetővé teszi, hogy a már évek óta fejlesztett terveinket gyorsan, egy profi csapat segítségével valósítsuk meg, melytől már az inkubáció ideje alatt is árbevétel növekedést várunk.

Plukkido_alapitok

(Balról jobbra: Táncsics Judit, Nagy Balázs, Horváthné Pintér Orsolya)

 

No comments yet.

Have something to say?


× 5 = harminc öt