Árvai Pétert bírja az Európai Unió is

A Prezi ötödik születésnapján is felköszöntötték az alapítókat az EU-ból, most pedig Barroso elnök Silicon Valleyben tett látogatása alkalmából rendezett vacsorán lehetett együtt Árvai Péter néhány sztár startup vezetőjével.

Jól politizál a Prezi, csupa nagypályással nyomja mostanában világszerte. Ez komoly üzenet a hazai startupoknak is. Érdemes rágyúrni a dologra, néhány év, néhány tízmillió felhasználó és legközelebb te bulizhatsz Obamával.

Aktuálisan éppen Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke találkozott kötetlen vacsorán Árvai Péterrel, a Prezi alapító-vezérigazgatójával. Barroso elnöknek ez volt az első hivatalos útja a Szilícium-völgybe és szeretett volna többet tudni a startup közösségről, illetve a tech szektor kihívásairól. Barroso a Prezi, a Twitter és más világsikerek alapítóinak véleményére volt kíváncsi.

“Barroso elnök összesen 13 különböző európai illetve amerikai alapítót, CEO-t és befektetőt hívott meg. A vacsorán arról beszélgettünk, hogyan tudna Amerika és Európa segíteni a következő technológiai felfedezések megszületésében” – mondta Árvai Péter a vacsora után.

Jose Manuel Barroso többek között azt szerette volna megtudni, mi tette San Franciscot a startupok fővárosává, milyen adottságok vagy lehetőségek miatt választja ilyen sok vállalkozó a várost, illetve Amerikát.

“Én arról beszéltem neki, hogy nemcsak a politikai döntéshozatal fontos, hanem az is, hogy minél többen megismerjék azt a gondolkodásmódot és hozzáállást, ami a mai világszerte sikeres vállalkozóknak van. Az emberiség nagyon sok világmegváltó ötletet, felfedezést köszönhet Európának. De ezek a találmányok és újítások döntően akkor születtek, amikor az egész társadalom az intellektuális kíváncsiság, a világ jobbításának vágyában égett. Akkor ez a vágy sokkal inkább része volt az európai hétköznapoknak, mint ma” – tette hozzá Árvai Péter.

A majdnem három órás kötetlen vacsorán Árvai Péter mellett a Twitter és Square alapító Jack Dorsey-n, az Airbnb alapító Brian Chesky-n kívül befektetők és CEO-k vettek részt.

Reméljük egyszer Barroso elnök arra is kíváncsi lesz, hogy miként lett Budapest Startup főváros és kiváló magyar gasztronómiai élmény keretében meghallgatja az addigra sikeres hazai projekteket.
prezi

No comments yet.

Have something to say?


kilenc − 4 =