A startup világ számos szakembere fogott össze a Startupper.hu elindulásakor. A célunk az volt, hogy bemutassuk a startupok életét, hétköznapjait. A blog születését az is segítette, hogy érdekes problémával szembesültem a napokban. A startupjaink többségéről semmit sem tudunk. A miérteken kezdtem el gondolkozni és elég messze jutottam.

Első közelítésben felejtsük el a magyar startup kifejezést, mert nincs ilyen. Startup van, amelyik lokalizációját tekintve Magyarországon tevékenykedik, hatalmas nemzetközi tervekkel. (Ha nem ilyenekkel, akkor jó nagy baj van). Mert, hogy nálunk még a definiálásnál tartunk. Lehet mindenféle amerikai könyvekben olvasható idézeteket hozni, de alapvetően a startup egy nagy ötletet megvalósító vállalkozás, amely már a születésekor magában hordozza a hatalmas siker és az óriási kudarc ígéretét.

logostartupper

Mit is szeretnénk itt elmesélni?
Alapvetően azok történeteit, akik már elindultak. Sokszor a médiában csak az a hír, hogy valaki befektetést kapott, vagy elbukott.  Az szinte soha, hogy egy startupnál egy éve dolgoznak a sikeren…

Hát az ő történeteiket szeretnénk elmondani.