1,5 millió dolláros befektetést kapott egy magyar startup, a JayStack

Az MFB Innovációs Tőkealap és a Conor Alap közel 1,5 millió dollárt fektetett be a JavaScript fejlesztői eszközkönyvtárakat és cross-platform nagyvállalati mobilalkalmazásokat készítő JayStack Technologies Zrt-be. A befektetésből a csapat bővítését, termékfejlesztést, fokozottabb piaci jelenlétet és új iroda nyitását tervezi a cég.

A JayStack változatos projekteken dolgozik szerte a világon – Sydneytől Londonon át Kaliforniáig – civil szervezetek, mikro-biológiai laboratóriumok, interkontinentális szállítóhajókat auditáló vállalatok, építőipari cégek és egy szélerőmű-felügyeleti rendszert fejlesztő nagyvállalat megbízásából, mindig az adott partnerre szabott legújabb technológiai megoldásokat nyújtva.

A cég zászlóshajója a JayData termékcsalád, amely szoftverfejlesztőknek segít cross-platform alkalmazások adatkezelését hatékonyabbá, könnyebbé és elegánsabbá tenni. A JayData termékek használatával költséghatékonyabbá válik a JavaScript-ben írt ügyviteli rendszerek és nagyvállalati alkalmazások fejlesztése. Az eszközkönyvtárat és kiegészítőit jelenleg is több, mint 50.000 fejlesztő használja közel 100 országban.

A befektetési alapok jelentős értékteremtési és piaci potenciált látnak a professzionális, komoly szakmai háttérrel rendelkező csapatban és az innovatív fejlesztőeszközben, amelyre third-party technológiák épülnek.

A befektetésből a 2011 novembere óta működő cég szeretné megduplázni a fejlesztőcsapatot, és támogatni a termékfejlesztést, hogy mihamarabb több, régóta várt funkcióval bővüljön a JayData. Továbbá a magyarországi fejlesztési központ valamint a már meglévő londoni jelenlét mellett New Yorkban tervezik új sales iroda nyitását.

„Ezentúl több eseményen találkozhatnak a JayDatával” – mondta Zentai Péter Áron, a cég alapítója. „Nagyon izgalmas ez a lehetőség. Boldog vagyok, hogy a befektetés fellendíti a termékfejlesztést, és egy olyan eszközt hozhatunk létre, amelyre hozzám hasonló fejlesztők vágynak világszerte.”

„A fejlesztőkre fogunk összpontosítani” – tette hozzá Csiszár Dénes, a csapat újonnan kinevezett vezetője. „Azt szeretnénk nyújtani a szoftver fejlesztőknek, amit akarnak és ahogyan akarják. Megígérhetem, hogy még egy jó ideig bizonyosan megtartjuk a JayData ingyenes, nyílt forráskódú verzióját, és kiemelt figyelmet fordítunk minden fejlesztő aktív támogatására is.”

„Az MFB Innovációs Tőkealap és a Conor Alap 1.5 millió dolláros nagyságrendű befektetése olyan szempontból is új mérföldkövet jelent vállalatunk számára, hogy egyforma hangsúlyt fektethetünk a termékeinket használó szállítók teljeskörű kiszolgálására és a nagyvállalati ügyfeleinknek nyújtott széles-spektrumú line-of-business megoldásokra. A fentieken felül a befektetett összegből komplett team-ek integrálását is tervezzük csapatunkba” – nyilatkozott a kapacitás-bővítéssel kapcsolatban Bónay Róbert fejlesztési igazgató.

http://jaystack.com

No comments yet.

Have something to say?


× kilenc = 36